spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

2 yetmedi, Katar’a 3 uçakla gidiyoruz

Seçtiklerimiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 9 Ocak’ta başlayacak Başbakan Erdoğan’ın Katar ve Kuveyt ziyaretine firmalardan büyük talep geldiğini belirterek, Başbakanlık uçağı dışında iki uçak kaldıracaklarını söyledi. Büyükekşi, ‘Bu geziye büyük talep var. Daha önceki gezilere 1 uçak giderdik. Bu gezi için sayı 413’e çıktığı için, Başbakanlık uçağı dışında iki uçak daha  kaldıracağız. Yani toplam 3 uçakla gideceğiz” dedi. Heyetin içinde birçok sektörden firma yöneticilerinin bulunduğunu belirten Büyükekşi, Katar’da ilk üç ayda 200 ihale gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
        Ekonomi basınıyla bir araya gelen TİM Başkanı Büyükekşi, geçen yılın ekonomi performansı ve ihracat rakamlarını da değerlendirdi. Büyükekşi, 2010 yılında ekonomi yönetimine bir not vermesi gerekirse, bunun 7,5’tan 8 olacağını, iki puanlık kaybın da dış açık ve uygulanan kur politikalarından kaynaklandığını ifade etti.  10 yıl önce 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan il sayısının 4 olduğunu, bu yıl bu sayının 14’e yükseldiğini belirten Büyükekşi, Manisa’nın ilk 10’da en yüksek ihracat artışı gerçekleştiren il olduğunu da belirtti. 

       

Merkez Bankası ile hiç küs olmadık
        MEHMET Büyükekşi, soruları yanıtlarken Merkez Bankası ile ilişkileri konusunda bir soru üzerine, ‘Biz Merkez Bankası ile barışığız. Hiç küs olmadık. Şu anda aramızda en küçük bir olumsuzluk yok’ dedi. Büyükekşi, bu yıl bütün ihracatçı sektörlerde tasarım yarışması yapacaklarını, aynı zamanda proje pazarı oluşturacakları bilgisini de verdi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika