spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

100’üncü yıl etkinlikleri CSO Konseriyle başladı

Seçtiklerimiz

               

Besteci Can ATİLLA imzalı senfonik eser ve senfonik marşın Türk Halkı ile ilk kez buluştuğu konserde, Devlet Sanatçısı Gülsin ONAY da Rachmaninov yorumuyla konukların karşısına çıktı.

       

Konser öncesinde bir konuşma yapan Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan AKSAY, Türk Hava Kuvvetleri’nin ikinci yüzyılına adım atarken, çağıyla yarışını her alanda sürdürmeye kararlı olduğunu vurgulayarak, “Bugünlerimizi; havacılıkta da çağlar ötesi vizyona sahip büyük Atamıza, destek ve sevgilerini her an yüreğimizde hissettiğimiz kadirşinas Türk Milleti’ne, her biri yüce milletimizin şefkatli bağrından yetişmiş havacı personelimize, ömrünü vakfetmiş Komutanlarımıza, kahraman gazilerimize ve göklerden gönüllere intikal etmiş aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.
       
          20 Ocak 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde icra edilen “100’üncü Yıl Konseri”, uzun bir çalışma sürecinin sonunda izleyicilerle buluştu. Besteci Can ATİLLA’nın özverili çalışmalarıyla notalara dökülen senfonik eser, deneyimli orkestra şefi Emin Güven YAŞLIÇAM’ın yönetiminde seslendirildi.
       
          Tecrübeli sunucu Oylum TALU’nun sunduğu konserin birinci bölümünde, Devlet Sanatçısı Gülsin ONAY eşliğinde Rachmaninov’un 3’üncü piyano konçertosu da seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde ise TRT Çok Sesli Korusu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu eşliğinde 100’üncü Yıl için bestelenen senfonik eser icra edildi.
       
          Sayın 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, Sayın Yargıtay Başkanı Hasan GERÇEKER, Sayın Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, Sayın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal CEYLANOÐLU, Sayın Denız Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur YİÐİT ve Sayın Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet ÖZEL de Türk Hava Kuvvetleri 100’üncü Yıl Konseri’ni izlemeye geldi.

       

       

       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika