spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

1. İzmir Küresel Havacılık

Seçtiklerimiz

 

İzmir’i havacılıkta merkez yapmak için harekete geçen Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ), 13-14 Kasım tarihinde gerçekleştireceği, “1. İzmir Küresel Havacılık ve Uzay Konferansı” ile Boeing, Sikorsky, Lockheed, Martin, FTB-Lisi, Fokker Elmo, PFW, Eldor Elektronik gibi havacılık sektörü devlerinin üst düzey yöneticilerini İzmir’e getiriyor.

İzmir’in havacılık konusunda önemli bir altyapıya sahip olduğunu belirten ESBAŞ Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Ertuğrul Işıksoy, kentte kurulması planlanan Havacılık Kümelenmesi Projesi’nin ilk adımını fuarla birlikte atmış olacaklarını söyledi. Işıksoy, “Tekstilden otomotive geçtik. Şimdi ise havacılık ile sınıf atlamamız mümkün” dedi.

2001 yılından bu yana ulusal ve uluslararası konferansların organizasyonunu yaptıklarını, ilgili sanayilerin bir araya gelmesine, işbirliği fırsatlarının artmasına ve özellikle yabancı sermayenin gelişine yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Işıksoy, “Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğümüz İzmir Havacılık Kümelenmesi Projesi de bu çalışmaların farklı bir örneği. Ülkemizin ve İzmir’in, yüksek katma değerli teknolojik ürünlerle, global pazarda söz sahibi olabilmesini sağlayabilmek amacıyla, ‘İzmir Havacılık Kümelenmesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar hızla ilerliyor. Buna bir katkı için fuarı düzenlemeye karar verdik” diye konuştu.

 

Yatırımcı sayısı artar

Ege Serbest Bölgesi’nde yüksek teknolojiye dayalı ve istihdam yaratan sektörlere öncelik verdiklerini ifade eden Işıksoy, Havacılık Kümelenmesi’nin İzmir’e yüksek teknoloji ve know-how içeren ürünleri üreten firmaların yatırımlarını çekmesi açısından büyük önem taşıdığını anlattı.

Türkiye’nin artık katma değeri yüksek ürünler üretip ihraç etmesi gerektiğini ifade eden Işıksoy, Ege Serbest Bölgesi’nde havacılık sektörüne hizmet veren firmaların arttığını söyledi. FTB-Lisi, Fokker Elmo, Aero ve PFW gibi firmaların bölgede faaliyet gösterdiğini belirten Işıksoy, hem bölge hem de İzmir’de havacılık sektörüne hizmet edecek birçok firmanın bulunduğunu kaydederek, “Ege Serbest Bölgesi’nde havacılık kümelenmesi için altyapı oluşturduk. Konferansın ardından bölgeye daha büyük yatırımcıların gelmesini bekliyoruz. Havacılık sektöründe çalışan insanların hepsi nitelikli… İzmir sahip olduğu insan kaynağıyla buna cevap verecek durumda. Teknoparklar kuruluyor. 6 üniversitemiz, havalimanı ve liman gibi lojistik avantajlarımız var” diye konuştu.

 

Dünya devleri geliyor

Işıksoy konferansa, Boeing, Sikorsky, Lockheed Martin, FTB-Lisi, Fokker Elmo, PFW, Eldor Elektronik gibi dünya havacılık sektöründe lider firmaların üst düzey yöneticileri ile Tusaş Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI), TUSAS Motor Sanayi A.Ş (TEI), Türk Hava Yolları (THY), TUBİTAK, Anadolu Üniversitesi gibi Türkiye’den kurumların üst düzey yöneticilerinin katılacağını anlattı.

Konferansı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın katkılarıyla düzenleyeceklerini ifade eden Işıksoy, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar’ın geçen ay bölgeyi ziyaret ederek havacılık sektöründe üretim faaliyetinde bulunan firmaları ve Uzay Kampı’nı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Işıksoy, konferans ile yerli ve yabancı firmaların bir araya gelerek yeni işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirme imkanı bulacağını, küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) için de ürünlerini sergileyebilecekleri alanın oluşacağını söyledi.

 

METE TAMER OMUR-Referans

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika