spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Uçak soruşturması da koronavirüse takıldı

Seçtiklerimiz

ABD ile İran arasında gerilimi tırmandıran, daha sonra İran Devrim Muhafızları’nın ‘hata’ olarak açıkladığı Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesinde yürütülen soruşturma da koronavirüs engeline takıldı.
 
176 kişinin hayatını kaybettiği uçağın kara kutusunun incelenmesi uluslararaası uçuşların iptal edilmesi ile durduruldu. Soruşturma seyahat kısıtlamaları kalktıktan sonra devam edecek.
 
‘VERİLERİ KAYDEDİP BEKLETİN’ TALEBİ
 
İran, geçen hafta kara kutuların incelenmesi için uzman gönderebilecek ülkelere çağrı yaparak gelip inceleme sürecini başlatmalarını söyledi. Bu ülkelerden biri olan Kanada’da yetkililer, Covid-19 pandemisi nedeniyle seyahatin imkansız olduğu ve bir süre böyle kalacağını söyledi. Öte yandan incelemeye gidemeyen ülke yetkilileri, Tahran’dan verileri kaydedip bekletmelerini istedi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.
 
İran Genelkurmay Başkanlığı, 3 gün sonra Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının ‘hassas askeri bir noktanın’ üzerinden geçerken ‘insani hata’ sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika