spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

THY, Arnavutluk’ta Ortak Şirket Kuruyor

Seçtiklerimiz

11 Haziran’da ilk kez DÜNYA Gazetesi’nin duyurduğu Türk Hava Yolları’nın (THY) Arnavutluk’ta havayolu şirketi kuracağına yönelik haberimizin ardından bugün açıklama geldi.

THY’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada yolcu ve kargo taşımacılığı alanlarında faaliyet göstermek üzere Arnavutluk’ta bir havayolu şirketi için adım atıldığı bildildi.

 
Açıklamada, “Ortaklığımızın yüzde 49, MDN Investment SHPK firmasının yüzde 41 ve Arnavutluk Hükümetini temsilen Arnavutluk hava sahası ve trafiğini yöneten Albcontrol firmasının yüzde 10 oranında hisseye sahip olacağı, Arnavutluk Cumhuriyeti merkezli, toplam sermayesi 30 milyon dolara tekabül edecek tutara kadar bir Ortak Girişim Şirketi kurulmasına karar verilmiştir” denildi.
 
İlk adım geçen yıl atıldı
 
THY’yin yüzde 49 ortak olacağı havayolu şirketinin adı ise Air Albania olacak. Hatırlanacağı üzere Haziran ayındaki haberimizde THY ile Başbakan Edi Rama, Tiran’daki Başbakanlık ofisinde geçen yıl bir araya geldiği vurgulanmış, Arnavutluk havayolları projesinin hayata geçirilmesine destek olacağını açıklanmıştı.
 
Haberimizde yüzde 51’i, Tiran merkezli MDT ile Arnavutluk Ekonomi ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kamu şirketi Albcontrol’e ait olacağı, geri kalan yüzde 49’luk pay ise Türk Hava Yolları’nın olacağı bilgisi yer almıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika