spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havaiş Seçimleri ve Analiz

Seçtiklerimiz

Ve 28. Olağan Genel Kurul ve seçimler bugün itibariyle sona erdi. Sandıktan çıkan sonuçlara göre mevcut yönetim 174 oy, muhalif yönetim ise 81 oy aldı. Netice itibariyle oynanan oyunun son perdesi bu şekilde kurgulandı. Ayrıca bir futbol maçında sahaya hakim olmanız, maçı kazanacağınız anlamına gelmez. Genel kurulda da görüldüğü üzere aktif ve planlı bir muhalefet yoktu. Her ihtimale karşı yedekte muhafaza edilen bir muhalif yönetimi izlenimi mevcuttu ve çalışanlara kendilerini iyi lanse edemediler.

Kısa bir aradan sonra muhalefet bu olaylardan ders çıkararak farklı bir versiyonla sahneye çıkar mı ? Bilemeyiz, hep birlikte bekleyip göreceğiz…

Bu arada bazı hassas hususlara değinmek isterim;

Öncelikle, sektörümüzün medya kuruluşu olarak ve diğer medya kuruluşlarıyla da haliyle tek amacımızın; siz değerli havacılık camiasına ve kamuoyuna doğru, güncel, ilkeli ve ahlak kuralları çerçevesinde tarafsız bilgi ulaşmasını sağlamak olduğunu bilmenizi isteriz. Havacılık haber sitelerinin varlığı ile görmediğiniz, duymadığınız birçok bilgiye de anlık sahip ve şahit olmuş oldunuz.

Haricinde bu tür seçimlerde basın bazen pek tarafsız olamayabilir. Çünkü basını yöneten kişilerdir ve bu kişilere göre değişen doğrular farklı olabilir. Veya basını yöneten kişiler ve bu kişileri farklı yönlere yönlendiren sebeplerde olabilir. Örneğin; duygular, düşünceler, inanmamak ve inanmak, v.b sayabiliriz. Taşıma su ile değirmen dönmese bile, inanmadıktan sonra sektörümüzün hiçbir basın kuruluşunu kimselerin kendi menfaatleri için kullanamayacağını bilmesini isteriz. Yine ifade etmek isteriz ki; her şeye rağmen Türkiye’miz de en emekçi, bir yere hizmet etmeyen, işçi hakkını savunan, en ilkeli ve ahlaklı basın kuruluşları havacılık camiamızın medya kuruluşlarıdır. Bu nedenle çok şanslı olduğunuzu bilmenizi de isteriz. Size anlık bilgi ulaştıran, gecesini gündüzüne katan, aralıksız çalışan, özel günlerde sizleri hatırlayan v.b hiçbir medya kuruluşunu satılmış veya benzeri ithamlarla ön yargılı eleştirmemenizi istirham ediyor ve bu hususun altını özellikle çiziyorum. Her şey ama her şey siz değerli havacılık camiamız ve kamuoyunu daha iyi aydınlatabilmek içindir.

Yukardaki mevz-u bahis konumuzu, aşağıdaki konumuza bağlarsak;

Açıkça demem şudur ki; Basın olarak tarafımıza ulaştırılan ve doğruluğuna emin olduğumuz tüm iddia edilen belgeleri değerli takipçilerimizle paylaşmakla mükellef olduğumuzu bilmenizi isteriz. Akabinde kişilerin konumları gereği de bir işçinin, bir kurumun veyahut da bir kuruluşun hakkına tecavüz etmesine asla müsaade de etmeyiz. Bu nedenledir ki;

Gerek mevcut yönetim olsun, gerekse de muhalif yönetim olsun genel kurul öncesi bir basın kuruluşunun kapısını çalmayıp kendilerini ifade edemiyorlarsa, suç bilakis kendilerinindir. Ayrıca bu tür başlangıçlarda stratejik düşünen ve stratejik hareket eden hareketler her daim kazanmıştır. Ve en önemlisi çok değerli bir kurum olan THY A.O ve çalışanlarını temsil edeceğine inanan her oluşumun başında duygusal düşünmeyen ve stratejik hareket eden liderlerin olması gerekmektedir.

Özetlersek; Muhalif yönetimin çok iddialı belgelerle desteklenmesine rağmen istenilen performansı gösterememiş, duygusal davranmış, basın olarak tek taraflı kanalize olmuş, plan-program yapamamış, stratejik hareket edememiş ve çoklu lider ve çoklu seslilik kendilerine başarı getirememiştir. Haliyle de çalışanlara verilen aşırı doz ters tepki göstermiş ve seçimleri kaybettirmiştir.

Diğer taraftan ise; Mevcut yönetim beklenmedik bir tafartan ilk defa bu kadar kıskaca yakalanmış, çalışanlar nezdinde itibarı sarsıntıya girmiş iken, maalesef ki muhalif hareketin kendinden çok emin hamleleri, aşırı özgüvenleri, belirttiğimiz dengelerin sağlam kurulmamasından ve mevcut verileri mantıklı kullanamamasından ötürü tarihi fırsatı kaçırarak galibiyet yerine mağlubiyet yaşamıştır.

Mevcut yönetimin genel kurul öncesinde tüm bombardımanlara rağmen, dersine çok iyi çalıştığını aşikar. Bizlere göre vicdanen hukuksuzda olsa çok büyük bir açığı iyi kullanmış ve farklı kollardan delegeler oluşturarak gardını almıştır. Mevcut yönetim son raunda kadar rakibi tarafından tesirli yumruklar yemesine rağmen, nakavt edilememiştir. Ve delegelerde haliyle bu kadar şiddetli yumruklar yedikten sonra nakavt edilemeyen mevcut yönetimi, enterasan birşekilde tekrar yönetime getirmiştir. Ve bu kadar okkalı belgelerden sonra ilerde tez konusu olacağını iddia ettiğimiz 2013 ve 2017 Hava-İş seçimleri ise tarihin tozlu sayfalarında şimdiden yerini almıştır.

Maalesef muhalif yönetimi ve ekibinin aşırı özgüven ve egoları, çalışanlar nezdinde negatif bir sonuca sebebiyet vermiş ve ters tepkiye dönüşmüştür.

Her şey apaçık ortadayken, kendi düşen ağlamaz diyor ve delegelerin de tercih hakkına saygı duymak gerektiğine inanıyoruz. Analizlerimizin neticesi itibariyle,

Tüm iddia edilen belgelere ve isabetli yumruklara rağmen delegelerin gönlünü bir şekilde hoş ederek, seçimleri son anda lehine çevirip tekrar kazanan mevcut yönetimi tebrik etmek ve daha rölantide gitmelerini de tavsiye etmek gerekir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika