spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Salgına karşı yeni uçuş koltukları

Seçtiklerimiz

Uçak tasarımcıları yeni tip corona virüs krizi nedeniyle, uçuşlarda yolcuları salgından korumayı nasıl gerçekleştirebileceklerine ve havacılığın geleceğinin nasıl olacağına dair kavramları şekillendirmeye devam ediyorlar.

 

Uzmanlar yeni tip koronavirüsten (Covid-19)  korunmak için sosyal mesafeye dikkat çektikçe uçak koltuklarının tasarımı, uçuşların yeni normallinde en merak edilen konularının başında geliyor. Bu kapsamda birçok uçak tasarımı şirketi sosyal mesafeli koltuk dizaynları paylaşmaya başladı.

 
Bu kapsamda, ulaşım teknolojisi şirketi Universal Movement’in kurucusu Luke Miles Interspace Lite adı verilen üçlü koltuk tasarımlarını paylaştı.

ORTA KOLTUK İPTAL EDİLİP, KORUYUCU KİT YERLEŞTİRİLDİ

 

Interspace Lite, orta koltuğu, pencere ve koridor koltularından ayıran bir kit ekliyor, ancak uçağın iç mekanını kalıcı olarak değiştirmiyor. Miles, konuya ilişkin “ Tasarımın hiçbir şekilde tıbbi görünmesini istemiyoruz. İnsanların sadece kendilerini daha rahat hissetmelerini istiyoruz. Bölücüyü, uçak koltuğunda bulunan döşemeyle aynı malzemeden yapacağız” ifadelerini kullandı.

BİRKAÇ AY İÇİNDE PİYASAYA SÜRÜLECEK

 

Universal Movements’ın ortaklarından ABD’li bir uçak koltuğu üreticisi olan Safran Seats, ekonomi konseptinde yer alacak Interspice Lite koltuklarının birkaç ay içinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

 
Bununla birlikte Safran premium ekonomi ve business class içinde koronavirüse karşı değişik koltuk tasarımlarının olduğunu kaydetti.

Şirketin paylaştığı tasarımlar arasında yastıklı kanatlarla ayrılan ikili bir koltuk ile şeffaf bölmelerle ayrılan birinci sınıf ekonomi konsepti koltukları da yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika