spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Sakarya’ya iki helikopter ambulans gönderildi

Seçtiklerimiz

Patlama sonrası bölgeye olay yerine 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibi gönderildi. Patlama sonrası çıkan yangına hava destekli müdahale devam ediyor. Bölgede patlamalar da sürüyor.  
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Personel sayısının 189 olduğu fabrikada patlama nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini, biri ağır 74 kişinin de yaralandığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Her türlü tedbir alınmış vaziyette. AFAD, UMKE, itfaiye şu anda koruma altına almış durumdalar. Koruma altına aldıkalrı bu söndürme çalışmaları havadan helikopter ve uçak vasıtasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili şu anda 3 bakanım orada. Ben işyeri sahibiyle de birkaç kez görüşme yaptık. Kendileri de olay yerinde ilgili arkadaşlarla çalışmaları sürdürüyor. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum."
 
110 TON PATLAYICI VARDI
 
Fabrikanın deposunda 110 ton patlayıcı olduğu belirtildi.

RADYASYON İDDİASINA YALANLAMA
 
Sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika