spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Rusya’da iki ayda binlerce yolcuya alkol cezası

Seçtiklerimiz

Rusya, alkol tüketimini azaltmak ve uçaklarda güvenliği sağlamak için tedbirler almayı sürdürüyor. Duty-Free’lerden alınan alkollerin havalimanları ya da uçaklarda tüketilmesini yasaklayan Rusya, 2013’ün ilk 2 ayında 3 binden fazla uçak yolcusuna ceza kesti.

Rusya İçişleri Bakanlığı ulaşım departmanı yetkilisi Yuri Gruzdev basına yaptığı açıklamada, 3 binden fazla yolcuya alkol yüzünden ceza kestiklerini, 305 yolcunun ise holiganlık yüzünden cezalandırıldığını söyledi. 2012’de alkol cezası kesilen yolcu sayısının 22 bin, holigan cezası kesilen yolcu sayısının da 2 binden fazla olduğunu kaydeden yetkili, ek önlemler alınmasını istedi.

Rus yetkili, polisin sadece yolcuların arananlar listesinde olmaları ya da bagajlarında yasak bir madde bulmaları durumunda uçuşlarını engelleme hakları olduğunu söyledi. Rusya yasalarına göre sadece pilotların yolcuların uçuşlarının engellenmesi hakkına sahip.

Havayolu taşıma yapan şirketlere uyarıda bulunan Gruzdev, “Yolcuların Duty Free’lerden aldıkları alkollerin uçakta kolay ulaşabilecekleri yerlerde olmaması gerekiyor. Uçakta alkol satışı ve ikramı da sınırlı olmalı.” hatırlatmasında bulundu.

Son dönemde Rusya’da havalimanları ve uçaklarda aşırı alkol alan yolcuların holigan davranışları basına yansıyor. Uçakta aşırı alkol alımından sonra kabin görevlilerini tehdit eden işadamı Sergey Kabalov Mısır’dan dönmezken, gıyabında açılan dava sürüyor. 4 Şubat’ta da Vladimir Popov, Domodedovo havalimanında kontrol etmek isteyen polise saldırdığı gerekçesi ile hakkında işlem başlatıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika