spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Rusya’da, business class uçuşların fiyatı düştü

Seçtiklerimiz

Biletix servisine göre, online hizmet uzmanlarının 2020 yazında iç hat uçuşlarında business class kabindeki seyahat belgelerinin maliyetinin, dörtte bir oranında azaldığını tespit etti. Gidiş-dönüş uçuş için turistler bu sene ortalama 74 bin ruble öderken, bir yıl önce ise bu rakamın 98 bin ruble olduğu açıklandı.
 
Business sınıfında, yurt dışı uçuşların ortalama tutarı, 2019 yazında 104 bin ruble’den 2020 yılında 89 bin ruble’ye geriledi.
 
2020 yazının  en pahalı bilet fiyatı


2020 yaz mevsiminin en pahalı business biletinin, Rusya genelinde Moskova – Vladivostok – Kamçatka – Moskova güzergahında yapılan bir uçuş olduğu ve bu uçuşun bilet fiyatının da 93 bin ruble olduğu açıklandı.
 
Yurt dışı talebi azalırken, yurt içi talebi arttı


Pek çok ülke sınırlarının kapanması nedeniyle, yurtdışından uçak bileti rezervasyonlarının business class payı azaldı. Öte yandan, ülke içinde daha konforlu bir uçuş seçen yolcu sayısı önemli ölçüde arttı.
 
Business class’ta uçan Rus turistler için en popüler yabancı destinasyonlar İstanbul, Antalya ve Prag olurken, Rusya içi bu konuda en popüler destinasyonlar Simferopol, Krasnoyarsk ve Anapa oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika