spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Iğdır Havalimanı’na ilk uçak haziran’da inecek

Seçtiklerimiz

Iğdır’da yapım çalışmaları tamamlanmak üzere olan havaalimanına ilk yolcu uçağının haziran ayı içinde ineceği açıklandı. Havalimanında ilk deneme uçuşunun da gerçekleştirildiği bildirildi.

Kars’ın bir ilçesiyken 1992’de il olan, Nahcivan ve Ermenistan ile İran’a komşu olan Iğdır’a 1996 yılında havalimanı yapılması için temel atıldı. Ancak çalışmalar 2001’de durduruldu. 12 Haziran 2010 günü yıllık yolcu kapasitesi 500 bin olması tahmin edilen Iğdır Havalimanı’nın temeli Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.

DENEME UÇUŞU BAŞARILI

Merkeze bağlı Küllük Köyü mevkiindeki havalimanındaki çalışmaları denetleyen Vali Amir Çiçek, Nahcivan, İran, Ermenistan’a komşu olan Iğdırlı’nın uçak yolculuğu yapmak için şimdiye kadar Kars, Ağrı veya Erzurum’a gitmek zorunda kaldığını belirtti. Havalimanı alt yapısı için 21 milyon lira harcandığına söyleyen Vali Çiçek, 16 bin hektar üzerine kurulan havalimandaki pistin genişliğinin 60, uzunluğunun ise 3 bin metre olduğunu kaydetti. Havalimanında ‘Vor’ cihazı denemesi yapıldığını da aktaran Vali Çiçek, ilk deneme uçuşunun da başarılı geçtiğini aktardı. Vali Çiçek, 16 yıllık hayalin gerçekleşeceğini ve Iğdır’ın kaderinin değişeceğini söyledi.

Havalimanında, başta terminal olmak üzere ısı ve güç merkezi, itfaiye, teknik blok, kule, iş makineleri garajı olmak üzere 14 bağımsız bina bulunduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika