spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Heron düştü

Seçtiklerimiz

Hatay üzerinde 4 saat boyunca keşif uçuşu yaptığı Taraf’ın haberiyle ortaya çıkan İsrail’e ait Heron’un, Adana sahillerinde balıkçıların bulduğu Heron olduğu iddia edildi. Hatay’ın Kırıkhan mevkiindeki askerî tesislerin görüntülerini almak üzere İsrail yönetimi casus amaçlı Heron gönderdi. 14. Hawk B. Komutanlığı üstünde füze bataryaları ve radar mevzilerini görüntüleyen Heron, bir askerin birlik üzerinde beyaz bir ışık görmesiyle fark edildi.

Radarlarla dört saat boyunca takip edilen Heron için Diyarbakır’dan iki F-16 savaş uçağı kaldırıldı. Taraf’ın iddiasına göre F-16’lar ‘vur’ emri gelmediği için İsrail’e ait Heron’u vurmadı. Ancak 11 Kasım 2011 günü balıkçılar tarafından Adana açıklarında düşmüş bir Heron’un bulunması, uçakların o gece İsrail Heron’unu vurmuş olduğu ihtimalini gündeme getirdi.

 
GÜNEY’İ GÖZLÜYORLAR
 
350 kilometrelik tarama menzili ve gelişmiş kameraları sayesinde Heron’un İsrail tarafından, Türkiye’nin güney sahillerinde istihbarat amacıyla kullanılmış olabileceğine dikkat çekiliyor. İsrail askerlerinin 31 Mayıs 2010 gecesi Gazze’ye yardım taşıyan Mavi Marmara’ya saldırıp 9 Türk’ü şehit ettiği saatlerde terör örgütü PKK da, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na saldırmış ve bu saldırı "İsrail, PKK ile işbirliği yapıyor" yorumlarına neden olmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika