spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Ercan Havalimanı’nın geleceği ne olacak?

Seçtiklerimiz

Görüşmede, iki bakanlığın devam eden projeleri ve Ercan Havalimanı’nın geleceği, hizmetlerin özelleştirilmesi ele alındı. Yıldırım, makamındaki kabulde yaptığı konuşmada, meslektaşı Saner’in günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştiğini belirterek, bugünkü ziyaretin konusunun iki bakanlık arasında devam eden projelerin 2012 yılı değerlendirmesi ve gözden geçirilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, diğer bir konunun ise Ercan Havaalanı’nın geleceği ile ilgili buradaki hizmetlerin özelleştirilmesine yönelik hususların görüşülmesi olduğunu ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını dile getirerek, ”Yaptığımız yatırımlarda, sayın Bakanımızın bilgi birikiminin aktarılması, projeleri gerçekleştirmede her türlü imkanın yaratılması adına, görev sürem içerisinde gereğinden fazla bizlerle alakalı olduğunu açıkça ifade edebilirim. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2011 yılında çok ciddi projelere imza attıklarını dile getiren Saner, ”Yolların güvenliği, Ercan Devlet Havalimanının işletme devri ile ihaleye çıkılması noktasında birçok çalışmayı birlikte yürüttük. Maddi kaynak olarak bizi çok ciddi desteklediler” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, eski MİT yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarılması ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

”Bu konuda herhangi bir açıklama yapmaya şu aşamada ihtiyaç duymuyorum. Yargı kendi işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Devlet memurlarının nasıl işlem göreceği adli idari bakımdan yasalarda bellidir. Herkesin buna riayet etmesi gerekir diye düşünüyorum”

Daha sonra Bakan Yıldırım, meslektaşı Saner’e çini işlemeli porselen hediye etti. Saner de Bakan Yıldırım’a karpuz macunu verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika