spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

En çok ülkeye uçan havayolu unvanı THY’nin

Seçtiklerimiz

THY, Mısır’da Kahire, İskenderiye ve Şarm El Şeyh’den sonra dördüncü uçuş noktası olan Hurgada’ya seferlere başladı. Uçaktaki yolculara ilk sefer için sertifika dağıtıldı. İlk seferin hat açılışına THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Mısır Turizm Bakan Yardımcısı Magdy Selim ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı katıldı.

Açılışın ardından yapılan basın toplantısında Hamdi Topçu, Mısır’ın 4. şehri olan Hurgada’ya haftada 3 gün seferlere başladıklarını ifade etti. THY 205. noktası olarak Hurgada’ya geldiğini kaydeden Topçu, “THY 200’ün üzerinde noktadan buraya yolcuları getirecek. THY 200’e yakın uçağı ile dünyanın 205 şehrine uçmaktadır. Ülke bakımından da 91 ülkeye uçmaktadır. Bu şuanda dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanını elimize aldık. Mısır özeline baktığımız zaman Kahire, İskenderiye, Şarm El Şeyh’den sonra Hurgada’ya uçmaktayız. Bu yeterli bir sayı değildir. Özellikle Kahire-İstanbul arasında günde bir çok seferin olmasını arzu etmekteyiz. Çünkü Türkiye-Mısır turizmi birbirini destekleyen bir profil sergilemektedir.” dedi

‘BİZİM İKİNCİ BAYRAMIMIZ’

Mısır Turizm Bakan Yardımcısı Magdy Selim, THY’nin geçen haftalarda Şarm El Şeyh’e geldiğini, bunun kendilerinin ikinci bayramı olduğunu dile getirdi. Bunun çok büyük gelişme olduğunu kaydeden Selim, “Ocak ayından Eylül ayına kadar yüzde 27 artış var. Umuyoruz ki bu 2 açılışın ardından daha da yükselir.” diye konuştu.

Türkiye ve Mısır’ın yeni bir döneme girdiğini söyleyen Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, “Türkiye ilk defa sınırların ötesinde bir ülkeye istikrarın yeniden yapılanması bakımından 2 milyar dolar mali yardım taahhüdünde bulundu. Bu hükümetin Mısır halkına olan sevgisi, saygısı, geleceği birlikte inşa etme kararlılığını gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış sebebiyle Magdy Selim, Topçu’ya vazo hediye etti. Katılımcılar üzerinde İstanbul-Hurgada yazılı pastayı kesti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika