spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Çin Havacılığında tarihi kayıp

Seçtiklerimiz

İlk yarıda şirketlerin zararı 4.9 milyar doları buldu. Firmalar istediğin kadar uç kampanyası düzenliyor
 
Çin’in havacılık endüstrisi, salgın büyük ölçüde kontrol altına alındıktan sonra iç seyahat pazarında bir toparlanma yaşadı ancak salgının faturası da devam ediyor. Çin’in havacılık endüstrisi, ikinci çeyrekte 34.25 milyar yuan yani 4.89 milyar dolar kaybetti. Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) tarafından yayınlanan verilere göre, ilk çeyrekte havayolları, havaalanları ve diğer havacılık şirketlerini içeren sanayinin toplam kaybı ise 38.1 milyar yuan oldu.
 
YOLCU SAYISI YARI YARIYA AZALDI
 
Yolcu sayısı, sektörün hala Kovid-19 öncesi seviyelerinin çok altında olduğunu gösteriyor. Haziran ayında yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 42.4 düşerek 30.74 milyona geriledi. Bu yılın ilk yarısında, toplam yolcu sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 45.8 azaldı.
 
İSTEDİĞİN KADAR UÇ KAPMANYASI
 
Nakit akışlarını artırmak isteyen havayolu şirketleri kısa bir süre önce yolculara az kısıtlama ile sınırsız yurt içi seyahat imkanı sağlayan indirim çekleri sundu. Ayrıca bazı havayolları haziran ayının sonuna kadar sınırsız yurt içi seyahat için ‘istediğin yere uç’ kampanyası başlattı. Kampanyaların çıkmasının hemen ardından diğer şirketler de bu kampanyalara dahil oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika