spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Bursa Hava Yolları’na yerli sermaye desteği yok

Seçtiklerimiz

Bursa Valiliği’nce kendi havayolu şirketini kurmak için ilk adımı üç ay önce atılan ‘Bursa Hava Yolu Şirketi’ projesini iş dünyasından henüz sahiplenen çıkmadı.

Yurtdışından gelmek isteyen işadamları ile kente direkt uçuşlarla ulaşmak isteyen turistlerin ihtiyaçlarına cevap vermesi amaçlanan Bursa Havayolları’nın kuruluşu için gereken 30 milyon dolarlık sermayenin yüzde 51’lik hissenin Bursa’da kalması için gerekli olan destek henüz bulunamadı.

BURSA’DAN 5 MİLYON DOLAR

Bursa Havayolları için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Şahabettin Harput, şirketin kurulması için 25 milyon dolar Arap sermayesinin, 5 milyon dolar da Bursa’nın yatırım yapacağını söyledi.

YABANCI SERMAYE BELİRLEYECEK

Büyükşehir Belediyesi, Valilik, BTSO, MÜSİAD ve Bursalı iş adamlarının içinde olduğu Bursa Ortak Girişim Grubu umduğu ilgiyi bulamadı. Bursa Ortak Girişim Grubu adına çalışmaları yürüten MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni, Bursa’da iş dünyasının ilgisizliğinin şaşırılacak düzeyde olduğunu ancak görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Havayolu şirketinin akıbetini yabancı sermayenin belirleyeceğini dile getiren Çepni, daha fazla destek beklediklerini ifade etti. İş dünyasının ticari kaygılarla bu işe pek sıcak bakmadığını kaydeden Çepni, Şubat ayında yeni gelişmeleri beklediklerini sözlerine ekledi.

30 MİLYON DOLAR SERMAYE

Bursa Hava Yolları şirketinin, ilk etapta 3 uçakla carter seferleri başlayıp, 5 uçakla devam etmesi planlanıyor. Tek koridorlu ve 220 kişiye kadar uluslararası uçuşlar yapabilecek uçaklar olacak. Uçaklar kiralama sistemiyle alınacakken; Trabzon, Samsun, Erzurum, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Kıbrıs, Yunan adaları, Bodrum, Üsküp, Kosova, Priştine, Dubai’nin uçuş destinasyonu arasında yer alacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika