spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

17 yaşındaki kız uçakta doğum yaptı

Seçtiklerimiz

17 yaşındaki bir kız, uçakla Güney Afrika’dan ABD’ye giderken 11.500 metre yükseklikte doğum yaptı. Fatawmatt Kaba (17) isimli kız, Johannesburg şehrinden New York’taki JFK havaalanına sefer yapan uçakta bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

South African Airways hava yolu şirketine ait uçağın Johannesburg’dan havalanmasından 4 saat sonra Kaba’yı doğum sancıları tuttu. Uçakta yolcular arasında 2 doktor ve bir hemşire olması Kaba’nın şansı oldu. Doğum sancıları başlayınca uçaktan yolcular arasında doktor olup olmadığı anonsu yapıldı. Bunların yardımıyla, 11.500 metre irtifada sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Müdahale eden doktorlardan Julie Williamson, Daily News’e yaptığı açıklamada, daha uçağın acil iniş yapması tartışmaları yaşanırken doğumun gerçekleştiğini söyledi.

Uçak ABD’ye iniş yaptığında anne ve bebeğinin New York’taki Queens’te hastaneye kaldırıldığı, her ikisinin de sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Kaba’nın ABD’deki ailesini ziyaret için bu yolculuğu yaptığı, doğum ABD hava sahası dışında gerçekleştiği için bebeğin ABD vatandaşı olmayacağı kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika