Atatürk Havalimanı’nda hava trafiğinin etkilenmemesi için kar mücadelesi başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, yaptığı açıklamada personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.
Celal Özuğur konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Araç sayılarımızı artırarak 59’a yükselttik. Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı. Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde. Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak yani uçaklar bir pisti kullanırken diğer pist bakıma alınıyor. Böylece trafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz. Atatürk Havalimanı’ndan kaynaklanan hiçbir gecikme yok. Olan gecikmeler, karşı havalimanlarında yaşanan olumsuzluklardandır."
Uçaklara da buzlanmaya karşı pist başlarında anti-icing işlemi yapılmaya başlandı. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı.




