spot_imgspot_img
7.3 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Mart 2026

Changi, 11 ay da 4.46 milyon yolcuya hizmet verdi

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Kasım ayı için hava trafik hareketleri %4.6 artarak 29.500 uçuşa ulaştı. Yılın başlangıcından itibaren uçak hareketleri bir sene öncesine göre %5.8 artarak 312.800’e ulaştı.
    
2013 Kasım ayında, en güçlü seyahat talebi Changi Havaalanı’nın en iyi 10 pazarı içerisinde en fazla Endonezya, Japonya ve Malezya’dan geldi. Denpasar (Bali), Kuala Lumpur ve Tokyo trafiği de, geçen yılın aynı dönemine göre aynı şekilde %10’dan fazla artış gösterdi.
    
Hava taşımacılığı, ay boyunca toplamda 161.000 ton kargo kaydı ile %2.4’lük bür büyüme kaydetti. Yılın başından itibaren Changi Havaalanı 2012’in aynı dönemiyle kıyaslandığında %0.9’luk küçük bir artışla yaklaşık olarak 1.7 milyon ton kargo taşıdı.
    
1 Aralık 2013’de Changi Havaalanı’nda 100’den fazla havayolu servis sundu ve dünya genelinde 60 ülkede ve bölgedeki 275 şehirle Singapur arasında bağlantı sundu. Haftalık 7.000’den fazla tarifeli uçuşla, Changi’de yaklaşık olarak her 90 saniyede bir uçak iniyor ya da kalkıyor.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika