spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Endonezya’da uçak düştü: 98 ölü

Seçtiklerimiz

Endonezya’da asker ve ailelerini taşıyan askeri uçak düştü. Köye düşen uçak ikiye ayrıldı. 98 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

 

ENDONEZYA’da yaşanan uçak kazasında en az 98 kişi öldü. C-130 Hercules tipi bir askeri uçak, Endonezya ordusuna bağlı askerler ile onların ailelerinden oluşan 98 yolcu ve 11 mürettebatı, başkent Cakarta’dan Magetan kentine taşıyordu. Uçak, yerel saatle 6.30 (TSİ 01.30) civarında Doğu Java eyaletindeki İsvahyudi hava kuvvetleri üssüne inmeye çalışırken, 4 kilometre uzaklıktaki Geplak köyünde evlerin üzerine düştü. Pirinç tarlasına doğru savrulan uçaktaki yolcuların yanı sıra, iki köy evindeki iki kişi de öldü. Ölenler arasında en az 14 çocuk da var. Bir düzine kadar yaralı olduğu bildirildi.

Alev alan uçaktaki birçok cesedin kömüre döndüğü ve zorlukla teşhis edildiği vurgulandı. AFP’ye konuşan bir köylü, “Gökgürültüsüne benzer bir şey duydum. Sonra bir uçak evlerin üstüne düştü. Gövdesi ikiye ayrıldı” dedi. Uzmanlar havanın iyi ve motorların da sağlam olduğunu, pilotaj hatası üzerinde durduklarını söylediler. Kazanın nedeni belirlenmeye çalışılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika