spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Pegasus 5 işçiyi ‘ahlaksız’ suçlamayla işten çıkardı

Seçtiklerimiz

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus yer hizmetleri çalışanı olan 2’si sendikalı 5 işçi işten çıkarıldı. İş akitlerinin feshedildiğini arkadaşları tarafından öğrenen işçiler, fesih görüşmesinden bile kaçan Pegasus yönetiminin tazminatı da vermeyeceğini iletmesi üzerine Hava-İş Sendikası ile birlikte dava açma kararı aldı.

ANLAŞILMAZ ‘PERFORMANS’ POLİTİKASI

Çalışanlarına her yıl performans değerlendirmesi yapan şirket sendikalı olan 2 işçinin performansını Şubat ayında düşük gösterdiği ve herhangi bir eğitime sokmadan çalıştırmaya devam ederek, diğer çalışanlara yapılan zammı bu işçilere uygulamadığı öğrenildi.

PEGASUS ŞİRKETİNE İHTAR

İşten çıkarılan işçilerden Cantekin Evren, bugün kendisi ve işten çıkarılan bir diğer arkadaşına ihtar geldiğini söyledi. Şirket tarafından muhatapsız bir şekilde ihtarla işten çıkarılmalarından yakınan Evren, kendilerinin de Pegasus yönetimine durumdan rencide olduklarını belirten ve hatalarının düzeltilmesi konusunda uyarıda bulunan bir ihtar çekeceklerini kaydetti.

“BU SUÇLAMAYLA İŞSİZLİK MAAŞI ALMAMIZIN DA ÖNÜNÜ KESTİLER”

Pegasus yönetiminin İş Hukuku’nun 25/ 2 maddesinde yer alan ‘ahlaksızlık’, ‘hırsızlık’, ‘taciz’ gibi kötü niyet içeren suçlamalarda bulunduğunu belirten Evren şirketin bu suçlamayla neyi amaçladığını ise şöyle anlatıyor: “Buna dayandırıyorlar. Ve bu konuda işsizlik maaşının da önünü kestikleri için de biz tamamen mağdur oluyoruz. İşsizlik maaşı da alamıyoruz. Başvuracağımız işlere de engel teşkil ediyor.”

PEGASUS DAYANIŞMAYI DA YASAKLADI

2 yıl önce büyük reklam panolarında 100 uçak daha satın aldığının reklamını yaygın bir şekilde yapan Pegasus’un, 40 adet uçak siparişi daha verdiği biliniyor.

Şirketin, Facebook’ta işten atılmalarla ilgili paylaşım yapan, mağdur işçilere destek mesajı, beğenisi yapan çalışanlarına da tehditkar dille baskı uyguladığı öğrenildi. Kaynak: Meryem Yıldırım – İleri Haber

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika