spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Perşembe, 2 Nisan 2026

AJet’ten Ankara Atağı: Başkent Uluslararası Uçuş Ağıyla Güçleniyor

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Ahmet Bolat Duyurdu: Ankara Uluslararası Uçuş Ağı Genişliyor

Türk havacılık sektöründe yeni yapılanma sürecinin önemli aktörlerinden AJet, Ankara merkezli büyüme stratejisini hız kesmeden sürdürüyor. Türk Hava Yolları ve AJet Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat tarafından yapılan açıklamada, Ankara’nın uluslararası uçuş ağında daha güçlü bir konuma taşınacağı vurgulandı.

Ankara, Küresel Bağlantı Noktasına Dönüşüyor

AJet’in yeni stratejisi kapsamında, Ankara Esenboğa Havalimanı’nın daha fazla uluslararası destinasyonla bağlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda, başkentin yalnızca iç hatlar değil, dış hat operasyonlarında da önemli bir merkez haline getirilmesi planlanıyor.

Yapılan değerlendirmelerde, Ankara’nın coğrafi konumu, altyapısı ve potansiyel yolcu kapasitesi sayesinde bölgesel bir hub olma yolunda önemli avantajlara sahip olduğu ifade edildi.

Düşük Maliyetli Model ile Genişleme

AJet’in düşük maliyetli havayolu modeli sayesinde, daha geniş yolcu kitlesine erişim sağlanması ve Ankara çıkışlı uluslararası uçuşların artırılması hedefleniyor. Bu model, hem turizm hareketliliğini artırmayı hem de iş seyahatlerini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin Havacılık Stratejisinde Yeni Dönem

Ahmet Bolat’ın paylaştığı vizyon doğrultusunda, AJet’in Ankara merkezli büyümesi; Türkiye’nin havacılıkta çok merkezli yapıya geçiş sürecinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor. İstanbul’un yanı sıra Ankara’nın da güçlü bir uluslararası uçuş noktası haline gelmesi, ülkenin toplam hava ulaşım kapasitesini artıracak stratejik bir adım olarak öne çıkıyor.

Bölgesel ve Küresel Etki Bekleniyor

AJet’in Ankara odaklı genişleme planı, hem bölgesel ekonomiye hem de Türkiye’nin turizm gelirlerine katkı sağlaması açısından kritik önem taşıyor. Yeni hatların devreye alınmasıyla birlikte, başkentin uluslararası görünürlüğünün artması ve farklı pazarlardan daha fazla yolcu çekilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika