Törende konuşan YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Dalaman Havalimanı’nın çok geniş bir bölgeye hitap ettiğini belirterek, şunları söyledi:
Tataristan, Rusya Federasyonu’nda ekonomisi en güçlü özerk cumhuriyetidir. Tataristan’ın başkenti Kazan’dan 2017 yılında yurt dışına çıkan turist sayısı yaklaşık 350 bin civarında. Biz bunun dörtte birine talibiz. Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Nizhnekamsk kardeş şehir oldular. Nizhnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a bu sürece katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.
Ayrıca görüş ve önerilerimize değer vererek uçuş kararı alan tur şirketinin yönetimine özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Nizhnekamsk ve Marmaris Belediyeleri ile Nizhnekamsk’ta bir Marmaris Festivali yapacağız. Bölgede sadece turizm değil başka sosyal projeleri de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Öğrenci değişim programları bunlardan biri. Nizhnekamsk şehrine uçak koymakla köprü oluşturma görevimizi yerine getirdik. Amacımız iki ülkenin kardeşliğini sonsuz kılmak."
Bir çok projelerimiz var çeşitli alanlarda ve bunlar gerçekçi planlar bu yıl hepsini gerçekleştirmek istiyoruz. Dalaman’a ilk uçak seferinin başlaması nedeniyle Cumhurbaşkanımız Rüstem Minnihanov ile YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç’e çok teşekkür ediyorum. 1 milyon nüfusumuz var ve hedefimiz uzun vadede haftada 10 uçuşa ulaşmak" diye konuştu.
Tataristan Turizm Bakan Yardımcısı Liana Saetova, Dalaman Havalimanı’na daha önceki yıllarda sadece Kazan Havalimanı’ndan haftada 3 gün uçuş yapıldığını dile getirerek, "Bu sayı Begishevo Havalimanı’ndan başlayan uçuşlarla 8’e çıktı. Hedefimiz Dalaman’a sadece Nijniy Kamsk’tan ilk aşamada hafta da 5 uçuş yapılması" dedi.