spot_imgspot_img
13.4 C
İstanbul
Perşembe, 29 Ocak 2026

Pegasus’un 2 Boeing Uçağının İsimleri Belli Oldu

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Pegasus Hava Yolları’nın, Türkiye’nin en yeni filosuna yeni katılan uçaklarına, “minik misafirleri”nin adını vermek için başlattığı “Dünyanın En Güzel Hediyesi” kampanyasının sonuçları açıklandı.

Gençleşen filosuna yeni katılan Boeing 737-800’lere Pegasus Aile bireylerinin son doğan kız çocuklarının adını veren Pegasus’un bu geleneğini misafirleri ile paylaştığı kampanyasına 95 bin 867 geçerli başvuru alındı. Kampanyanın talihlileri Çorum’dan 6 yaşındaki Sevde Nil Demir ve İstanbul’dan 9 yaşındaki Yağmur Aydın oldu.

Kampanyanın sonuçlanmasıyla, 2007 yılında liste fiyatı 3.2 milyar USD’lik yatırım gerçekleştiren Pegasus’un tamamı 2015 yılı sonuna kadar  teslim alınacak 40 adet yeni nesil Boeing 737-800 siparişi kapsamında bu yıl teslim alınacak 11 ve 12. Boeing 737-800’üne isimleri de belirlenmiş oldu. Pegasus’un genç filosuna bu yıl katacağı son 2 Boeing’in isimleri “Sevde Nil D.” ve “Yağmur A.” olacak

Kampanya süresince www.dunyaninenguzelhediyesi.com internet sitesini 460.000 özgün kişi ziyaret ederken, 95.867 kişi başvuruda bulundu, 57.475 kişi de videoya çocuklarının resimlerini yükleyerek, çocuklarına bir hatıra filmi oluşturdu.

“Uçmak Herkesin Hakkı” ilkesiyle Türk halkını uçmanın en ekonomik yolu ile tanıştıran Pegasus’un, Aralık ayında teslim alacağı 2 adet yeni nesil Boeing 737-800 ile gençleşen filoya katılan Boeing 737-800 sayısı 26’ya yükselirken, filo yaş ortalaması da 2.58 olacak.

 

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika