spot_imgspot_img
12.3 C
İstanbul
Perşembe, 29 Ocak 2026

Evine Kokpit Yapan Alihan’a Anadolu Jet’ten Jest

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Darıca Beldesi’nde oturan ve TRT Trabzon Gençlik Korosu’nda kanun çalan müzisyen Alihan Kolaylı, 2 katlı evlerinin bodrum katında, kontraplaktan bir Boeing 737 kokpiti inşa etmiş ve simülatör yaparak sanal uçuş keyfi yaşamaya başlamıştı. Alihan Kolaylı’nın gazetelerde çıkan haberlerde en büyük hayalinin uçmak olduğunu söylemesi Anadolu Jet yetkililerini harekete geçirdi.

Alihan Kolaylı’nın hayalini gerçekleştirmek için Anadolu Jet Halkla İlişkiler biriminden iki görevli Trabzon’a geldi. Anadolu Jet yetkilileri, Alihan Kolaylı’yı Akçaabat’ın Darıca Beldesi’ndeki evinde ziyaret etti, Kolaylı’ya Anadolu Jet’in maket uçağını hediye etti. Kolaylı da Anadolu Jet yetkililerine bodrum katta hazırladığı simülatörü gösterdi ve kısa bir uçuş yaptı.

Yarın sabah Trabzon’dan Anadolu Jet uçağıyla İstanbul’a gidecek olan Alihan Kolaylı’nın gerçek bir uçuş simülatörünü kullanacağı, daha sonra da Hezarfen Havaalanı’ndan Cesna tipi bir uçakla deneyimli bir pilot himayesinde yaklaşık bir saat sürecek uçuş yapacağı belirtildi.

Çok heyecanlandığını söyleyen Alihan Kolaylı, "Gerçekten çok mutluyum. Anadolu Jet’e gönülden teşekkür ediyorum. Hayalim gerçek olacak" dedi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika