spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yolcu uçağını havada patlatacaklardı

Seçtiklerimiz

 

       

 

       

Obama yönetiminin en zor sınavı olan yarınki ara seçimlerden kısa bir süre önce yaşanan ‘El Kaide bombası’ paniğiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Buna göre Yemen kaynaklı olduğu iddia edilen ve biri Dubai, diğeri Londra’da ele geçirilen iki bomba paketinden biri, aktarmalı olarak iki yolcu uçağıyla Dubai’ye götürüldü. Eğer burada farkedilmeseydi Batılı kentlerden birinin üzerinde patlatılacaktı. Katar Havayolları’ndan bir yetkili, paketin aktarmalı iki farklı yolcu uçağında Dubai’ye götürüldüğünü söyledi. Amerikan basını ise iddiayı ‘Bombalar batılı kentler üzerinde görkemli bir hava gösterisi yapmak üzere ayarlandı’ yorumuyla verdi.

       

 

       

ALMANYA DA HEDEFTE

       

Bombanın failleri ve amaçlarıyla ilgili diğer iddialar ise birbirini izliyor. Amerikalı yetkililer, El Kaide örgütünün Yemen kanadıyla çalışan İbrahim Hasan El Asiri’nin olayın baş sorumlusu olduğunun tahmin edildiğini belirterek, patlayıcılarla ilgili deneyimleri göz önüne alınan El Asiri’nin yetkililer tarafından yakından incelemeye alındığını söyledi. Alman "Bild am Sonntag" gazetesi ise paketin, Köln / Bonn havaalanında başka bir kargo uçağına yüklendiğini yazdı. Ancak Almanya İçişleri Bakanı, paketin hedefinin Almanya olmadığını tahmin ettiklerini söyledi. Bombalı paketlerin hedefinde olduğu iddia edilen sinagoglardan birinin hahamı ise, internet sitelerinin, Mısır’da bir yerden bir gün içinde en az 80 kere ziyaret edildiğini açıkladı.

       

ŞÜPHELİ KADIN SERBEST

       

Bu arada ABD’ye gönderilmek istenen bombalı paketlere ilişkin olarak Yemen’in başkenti Sana’da gözaltına alınan üniversite öğrencisi genç kadın kefaletle serbest bırakıldı. Böylece, olayla ilgili gözaltında kimse kalmadı. Kargo şirketinin belgeleri imzalayan kişinin bu kadın olmadığını söylemesinin ardından, Yemen polisi şimdi kadının kimliğini kullanarak içinde patlayıcı bulunan paketleri gönderen gerçek bombacıyı kişiyi arıyor.

       

Yarın Obama’nın kader günü

       

ABD’de seçmenler, 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı, Senato’nun 37 üyesi ve 37 eyaletin valisiyle eyalet meclisleri üyelerini belirlemek üzere yarın sandık başına gidecek. Ara seçim anketlerine göre cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele geçirecek Senato’da ise demokrat çoğunluğu korunacak. Ara seçimlerin sonucunda oluşacak yeni Kongre’nin Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceği de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi’nde çoğunluk parti olmaları halinde, Meclis başkanlığının, Türkiye karşıtı tavrıyla bilinen şu anki başkan Demokrat Nancy Pelosi’den, Azınlık Lideri Cumhuriyetçi John Boehner’e geçmesi bekleniyor.

       

Yenişafak

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika