spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

United Airlines’a ‘ayrımcılık’ davası

Seçtiklerimiz

ABD basınında yer alan haberlere göre; United Airlines ulaşım sponsoru olduğu bazı Amerikan Futbol Ligi (NFL) ve Amerika Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) takımlarını uçurduğu seyahatlerde genç, sarışın ve fiziği daha iyi olan kabin memurlarını görevlendirerek diğer kabin memurlarına ayrımcılık yaptı.
 
Söz konusu uçuşlarda görev yapan kabin memurlarının ek ücretin yanı sıra futbol maçlarına bilet hakkı verildiği, bu nedenle tüm kabin memurları tarafından ilgi gördüğü bildirildi. Ancak iddiaya göre; United Airlines bu uçuşlarda özellikle sarışın, genç ve daha fit fiziğe sahip kabin memurlarını görevlendirdi.
 
20 yıldan fazla süredir United’da görev yapan iki kabin memuru ise şirkete dava açtı. Açılan davada özetle; ‘Bu uçuşlarda görev yapanlar ek ücret, daha iyi otellerde konaklama ve maçlara bilet hakkı kazanıyor. Bu nedenle biz de defalarca şirkete bu uçuşlarda görev yapmak istediğimizi ilettik. Ancak şirket hep dış görünüşe göre karar vererek tecrübemizi yok saydı’ ifadeleri yer aldı.
 
United Airlines’tan bu nedenle tazminat talep eden çalışanlar, tercihin dış görünüşe göre yapılmasının da yok sayılmasını istedi.
 
Konu mahkemeye taşınırken, medyada geniş yer buldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika