spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’yi ‘pilot ülke’ belirledi

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin çok güzel bir tatil ülkesi olduğunu söyleyen EasyJet İsviçre, Avusturya, Türkiye ve Doğu Avrupa’dan Sorumlu Pazarlama Müdürü Peter Voets, “Dünyada ilk kez turizm acentaları üzerinden bilet satışı gerçekleştireceğimiz sistemi Türkiye’de test edeceğiz.

Daha önce sadece internet üzerinden bilet satarken, 6 ay sürecek bu uygulama süresince, yurtdışına tatil paketi satan acentaların da bilet satmasını sağlayacağız. Buraya çok daha fazla turist çekmek istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki 3 yılda iş amaçlı seyahat edenleri de hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de 5 yılda 1.3 milyon yolcu taşıdıklarını anımsatan Voets, ancak Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyesi olmamasının büyümelerini yavaşlattığını anlatarak, şöyle devam etti: “Türkiye, EasyJet için çok büyük bir potansiyel taşıyor, ancak AB üyesi olmaması Avrupalı hava yolu şirketlerinin uygulama ve gelişimini yavaşlatıyor. Örneğin biz İstanbul’a bir operasyon ofisi kurmak istiyoruz. Ancak burada o şekilde faaliyet gösterebilmemiz için yerli bir firma kurmamız gerekiyor. Böyle bir şey şimdilik planlarımız dahilinde değil.”

Payı yüzde 53 olacak

Türkiye’de uygulayacakları sistemin başarılı olması halinde İsviçre, İngiltere ve Fransa’da doğrudan satış uygulamasına geçeceklerini bildiren Voets, şöyle konuştu: “Turizm acenteleri doğrudan çalışarak onlara çeşitli teşvikler sunacağız. Tüm turizm acenteleri easyJet fiyatlarına ulaşabilecek. Türkiye’de de penetrasyon açısından hâlâ yapacak çok şey var. Bunun zaman içerisinde değişeceğini, geleneksel hava yolu kullanımından bizim gibi düşük ücretli hava yollarının kullanımına doğru bir kayma olacak. 2020 yılı itibariyle Avrupa’daki kısa mesafeli uçuşların yüzde 53’ü düşük ücretli hava yolları tarafından gerçekleştirilecek.”

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika