spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye “Uçuşa” geçti

Seçtiklerimiz

Global  ekonomik krizin hakim olduğu süreçte Sivil Havacılık sektörü 28 bin  kişiye istihdam yarattı. TÖSHİD üyeleri 2010 yılı toplam sektör cirosu  ise 5.8 Milyar Dolar’a ulaştı.

Türkiye  Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği’nden (TÖSHİD) yapılan  açıklamada iç hatlarda uçan yolcu sayısının son 5 yılda 5 kat artış  gösterdiği belirtildi. TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy, 2003 yılı itibariyle  ortaya koyulan “Her Türk Vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa  binecek” hedefi çerçevesinde sivil havacılıkta yaşanan gelişmelerin umut  verici olduğunu söyledi.

Uygulanan  bölgesel havacılık politikasıyla birlikte sivil havacılığın köklü bir  değişimin içinde olduğunu belirten Ersoy, TÖSHİD olarak ortaya konulan  bu büyük irade ve kararlılığın destekçisi olduklarını vurguladı. Ersoy  “Sivil havacılık sektörü hızlı ve devamlı gelişme gösteren, ileri  teknolojilerin kullanıldığı, bir ülke için stratejik açıdan önem taşıyan  sektörlerin başında geliyor. Çevre ülkelerle yapılan işbirlikleri ve  ekonomik gelişimi desteklemesi bakımından havacılık sektörü çok önemli  bir konumda. 2002 yılında 2 merkezden 25 noktaya uçuş  gerçekleştirilirken, bugün 7 havayolu işletmesi tarafından 8 merkezden  toplam 46 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor” dedi.

İç hatlar 20 yılda en hızlı büyüyecek pazar olacak

Sivil havacılıkta serbestleşme yönünde atılan adımların ve özel sektörün  rekabete açılmasını da değerlendiren Ersoy “2010 yılı sonunda iç  hatlarda 50.5 milyon yolcuya ulaşıldı. Yüzde 400’lük büyüme ile "iç  hatlarda taşınan yolcu sayısını en fazla artıran ülke" konumuna geldik.  Küresel Pazar Araştırmaları raporuna göre; Türkiye iç hatlarda gelecek  20 yıl içinde en hızlı büyüyecek pazar olarak gösteriliyor” dedi.

28 bin istihdam, 5.8 Milyar Dolar ciro

Global ekonomik krizin dünyada hakim olduğu süreçte Sivil Havacılık  sektörünün 28 bin kişiye istihdam yarattığına değinen Murat Ersoy,  TÖSHİD üyelerinin 2010 yılı toplam sektör cirosunu ise 5.8 Milyar Dolar  olarak açıkladı.

TÖSHİD kurumsallaşma yolunda ilerliyor

Türk Sivil Havacılığına hizmet vermek ve havayollarının ortak kararlarla  istikrarlı gelişmesini sağlamak amacıyla TÖSHİD’in kurulduğunu belirten  Murat Ersoy; “Sivil havacılığın gelişmesine bağlı olarak, Havayolu  Şirketleri, Terminal İşletme Şirketleri, Temsil Gözetim ve Yönetim  Şirketleri, Hava Taksi Şirketleri, Yer Hizmetleri Şirketleri ve İkram  Şirketleri’nden oluşan TÖSHİD’in de kurumsallaşma sürecine girdiğinin  altını çizdi. TÖSHİD olarak önümüzdeki süreçte kitle iletişim araçlarını  etkin kullanarak kamuoyunu aydınlatıcı nitelikte sektörel ve kurumsal  bilgi akışını sağlayacaklarını belirten Ersoy, gerçekleştirilen ilan  çalışmalarıyla da tanıtıma hız vereceklerini söyledi.

TÖSHİD olarak iletişim çağının tüm gerekliliklerini yerine  getireceklerini vurgulayan Murat Ersoy, “Dernek olarak  gerçekleştireceğimiz reklam ve haber çalışmalarıyla kendimizi daha çok  anlatacağımız bir döneme giriyoruz. Sivil havacılığın son sekiz yılda  geldiği nokta ve yakaladığı ivme belli. TÖSHİD olarak bu hızlı yükselişe  paralel hareket etmemiz gerekiyor. Bu gerekliliği en iyi bir şekilde  yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.


TÖSHİD Hakkında: 1989 yılında “Türkiye Özel Sektör  Havacılık İşletmeleri Derneği” adıyla kurulan derneğin kısa adı  TÖSHİD’dir. Merkezi İstanbul’da bulunan dernek, yurt içinde ya da yurt  dışında da şube açabilme yetkisine sahiptir. Derneğin amacı,  işletmelerin en yüksek seviyede havacılık emniyetine sahip olarak  büyümesine ve rekabetin korunmasına destek olmak, işletmeler arasında  teknik ve ticari işbirliğini artırmak, güç birliği oluşturmak, ticari  sivil havacılık sektörünü ülke ekonomisi yararına geliştirmek, mesleki  ahlak ve dayanışmayı korumaktır. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika