spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY’de çifte rezervasyon skandalı

Seçtiklerimiz

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kurallarına göre havayolu şirketleri uçağın kapasitesinden fazla bilet satabiliyor. Bu kuralda amaç, son dakikada iptal olan veya uçağa gelmeyen yolcular nedeniyle havayolu şirketlerinin zarar etmesini önlemek. Overbook olarak adlandırılan uygulama ile uçağın kapasitesine ve yolcu talebine göre belirli bir oranda fazla koltuk satılabiliyor.

Uzmanlar yolcuların bu tür durumlarda mağdur olmamaları için havalimanına erken gelerek check-in işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ediyor. Uçağın koltuk sayısı kadar yolcuya check-in işleminin yapılmasının ardından gelen diğer yolcular okeyli bilete sahip olsa da uçuşa katılamayabiliyor.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda yolcu, overbook uygulamaları nedeniyle sabahlamak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı’nda uçmayı bekleyen yolcular, ellerindeki biletlerini gösterek mağdur olduklarını söylediler. Yolcular THY tarafından otellerde misafir ediliyor,  yemek ikramı yapılıyor, diğer seferlere kaydırılıyor.

 

BAĞLANTILI UÇUŞLARINI KAÇIRDILAR

 

Bu arada dün Stockholm uçağının Rusya hava sahasından geri dönmesi ve Stockholm’den ikinci kez havalanmak zorunda kalması nedeniyle bağlantılı uçuşlarını kaçıran çoğunluğu İsveçli olan yolcular da otelde misafir edildi.

 

Öte yandan pasaport ve check in kontuarlarında uzun kuyruklar oluşturan yolcular, zaman zaman yetkililerle tartışıyor. Ellerinde biletleriyle bekleyen yolcular uygulamaya tepki gösterdiler. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika