Yıldırım, kurumun Trakya bölge toplantısına katılmak üzere Çorlu’ya geldi.
Burada ilk olarak basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, THK Üniversitesi ile ilgili şöyle konuştu: “Teknik adamları, bilim adamlarını, pilotları, teknisyenleri, kule operatörlerini, meydan işletmecilerini yetiştiren bir üniversite havacılık sanayi ve sektörüne gerçekten çok büyük destek verecek. Buradaki insan gücü ihtiyacını ve eksikliğini bu üniversitenin yetiştirdiği kişiler karşılayacak. Üniversitemizin en büyük özelliği dünyada 37 tane havacılık ve uzay üniversitesi var 37’ncisi bizim üniversitemiz ama bu üniversite bana göre dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi biz yalnız ülkemiz için değil dünya için kurduğumuz bir üniversite bu. Bunun amacı şu biliyorsunuz havacılık sanayi ve sektörü çok hızlı gelişiyor ve bu üniversitede şu an yabancı öğrencilerimiz ve hem ülkemizin olduğu gibi hem de çevremizdeki ve dünyadaki eğitim almak isteyen gençlere bu üniversitede eğitim veriliyor."
Üniversitenin aynı zamanda Amerika’daki Won Collage ile işbirliği yaptığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Öğrenciler, öğrenim hayatlarının bir veya iki yılını Won Collage’da geçirecekler. Bu sene birinci sınıfta okuyan öğrencilerimizin bir kısmı Amerika’da eğitime gidiyor. Onlar 2. sınıfı Amerika’da okuyacaklar. Önümüzdeki sene 2013’te de Amerikalı öğrenciler THK Üniversitesinde de onlar eğitim almaya başlayacak. Yani öğrenci mübadelesinde belki de Türkiye’de ilklerden biri gerçekleşecek. Yalnız öğrenci gönderen taraf biz değiliz aynı zamanda onlardan da öğrenci bize gelecek.”
Ülkemizde büyük bir pilot eksiği ve açığı olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu karşılamak için de bizim İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 tane uçuş okulumuz var. Biz önce bir tek Ankara’daki uçuş okulumuzda eğitim veriyorduk şimdi İstanbul ve İzmir uçuş okullarımız faaliyete geçti. İstanbul uçuş okulumuzun en önemli özelliği akademik eğitimlerini İstanbul’da Florya’da yapıyor ama uçuş eğitimlerini yaptığımız yer Çorlu. Onun için Çorlululara çok teşekkür ediyorum, burada bize verdikleri destek için.”
THK’nın yangın söndürme faaliyetlerinde de Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Orman Bakanlığı ile gayet güzel işbirliği yapıyoruz. Bizim 4 uçağımız, 11 helikopterimiz şu an orman yangınlarını söndürmek için görev başında. Bu görevi yapmaktan, bu hizmeti vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yalnız anlaşma gereği Haziran ayının başı ile Eylül ayının sonunda yangın söndürme faaliyetlerini Orman Bakanlığı adına yürüten THK bu sezonun dışında beklettiği 4 yangın söndürme uçağı ile ülkemizin neresinde bir yangın olsa bunlar da ücretsiz olarak ülkemizin yangınlarının söndürülmesinde uçaklarımızı kullanıyoruz. Ülkemizin kış döneminde değişik yörelerinde çıkan yangınlara THK uçakları müdahale ederek yangınların büyümesini engellemiştir, burada da bunları yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”
Van’da bir deprem hadisesi yaşandığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Van depreminde de THK’nın ambulans uçakları yine Vanlıların yardımına koştu. Oraya doktor götürülmesi yine oradaki yaralıların en yakın veyahut daha teşekküllü hastanelerin bulunduğu yere taşınması konusunda da THK’nın ambulans uçaklarını bu hizmet için kullandık. Halkımıza bu hizmeti vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz."
THK’nın en önemli faaliyetlerinden birisinin de amatör havacılık faaliyetleri olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Amatör havacılık faaliyetlerinde de bu sene kış döneminde Şubat ayında güney bölgede kış aylarında özellikle Antep, Antalya, Urfa, Adana gibi yörelerde havacılık eğitimlerimiz devam etti. Urfa’da planör kursu açtık yine Gaziantep’te planör kursu açtık. Yüzlerce gencimize orada planör eğitimleri verdik. Yalnız o bölgenin çocuklarına değil, dışarıdan gelenler de burada eğitim aldılar, yine paraşüt eğitimleri devam etti. Şu an 1937 yılında planör eğitimi verdiğimiz 37’den 75 yıl sonra tekrar Edirne’de bir planör eğitimimiz var. Gerçekten Edirneliler büyük ilgi gösteriyor. Tekrar 75 yıl sonra da olsa orada bu eğitimi vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra Trakya’ya daha çok eğileceğiz.” Yıldırım, Çorlu Havaalanında bir helikopter bakım merkezi kuracaklarını söyledi.
Bu merkezin yalnız ülkemizdeki helikopterlerin bakımları için değil yöre için özellikle Balkanlar, Doğu Avrupa ve Akdeniz bölgesinde uçan helikopterlerin hem helikopter bakımlarını hem motor bakımlarını yapacak bir merkez olacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bölgeye aynı zamanda bir iş imkanı sağlamış olacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde Çorlu’da bir havacılık eğitim merkezi kurarak amatör havacılık faaliyetlerimizi buradaki, Trakya’daki gençlerimize vermek istiyoruz. Bu havacılık eğitim merkezimizde de paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi amatör havacılık faaliyetleri yapılacak bunların tamamı da ücretsiz olarak yapılacak, Trakya’da yaşayan vatandaşlarımıza bizim tarafımızdan verilecek."
Trakya’daki insanların gerçekten THK’ya çok büyük destek verdiğini belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Onlara tekrar tekrar şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Bunda da başkanlarımın çok büyük katkısı olduğunu biliyorum. Servet başkanım yine THK’nın hem genel yönetim kurulu üyesi hem de aynı zamanda THK Vakfının da üyesidir. Amacımız üniversitemiz vasıtasıyla Türkiye’nin bir havacılık eğitim merkezi olmasını istiyoruz. Bunda da büyük bir mesafe kat ettik. Üniversite kuruldu, fakülteleri açılıyor, yüksek okulları açılıyor. Yine ülkemizin hava araçlarının bakımlarının ve üretimlerinin yapıldığı bir merkez olmasını istiyoruz. Bunun için de Isparta’da uçak bakımları, Ankara ve İzmir’de uçak bakımlarını yapıyoruz."
Çorlu’da da helikopter bakımlarının sonbahardan itibaren yapılmaya başlanacağını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Bunda da THK ülkemizin hava araçlarının bakım merkezi olması konusunda büyük bir mesafe kat etmiş olacak. Diğer bir özelliğimiz de yine hava araçlarını üreten bir merkez olmasını istiyoruz. Bu nedenle de Ankara’da THK uçak fabrikası tekrar faaliyete geçti. 2014 yılından itibaren uçak üretimine başlayacak ve ürettiğimiz uçaklarla da ülkemizin havacılığına hizmet vereceğiz. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik küçük uçaklarla bu üretimi yapacağız. Takiben de bunu 20 kişilik ve 40 kişilik olacak şekilde geliştirerek ülkemizin ihtiyacı olan özellikle şehirlerarası ulaşımda kullanılacak uçakları THK uçak fabrikası üreterek halkımızın, devletimizin, milletimizin hizmetine sunacaktır. Bunları da yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz”
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Çorlu’ya fakülte ya da yüksek okul düşünceleri olduğunu ancak Çorlululardan bu konuda istek beklediğini söyledi.
İstemeyen yere hiçbir şey getirmeyeceğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz burada tersinden yapıyoruz. Biz bir yere gittiğimiz zaman havacılık eğitim merkezi kuruyoruz. Sonra oraya bir hava meslek yüksek okulu açıyoruz ve takibinde oraya bakım merkezi kuruyoruz. Şimdi önce biz buraya bir bakım merkezi kuruyoruz. Arkasından bunu tersine çevireceğiz, Çorluluların desteği ile de buraya bir havacılık meslek yüksek okulu açalım istiyoruz. Bunun gelebilmesi için şunu yapmanız lazım. Selçuk’ta böyle bir toplantıda havacılık meslek yüksek okulunu kurduk. Belediye başkanı dedi ki ‘başkanım niye buraya yüksek okul kurmuyorsunuz’ dedim ki kurarız, bizim isteklerimiz var. ‘Ne isteğiniz varsa kabul ediyorum şimdiden, siz istemeden kabul ediyorum’ dedi.
İyi peki dedim o zaman. Hemen yaptığımız toplantıda dedi ki ‘burada bir eğitim merkezi var. Bu eğitim merkezini THK’ya veriyoruz’ dediler. 5 katlı bir binayı 20 dönüm arazisi ile birlikte THK’ya verdiler."
Çorlulardan da bunu beklediklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Halkımıza ve yöneticilerimize iletirseniz biz de buna varız deriz. Çünkü buraya bir helikopter bakım merkezi kuruyoruz. Bu kurduğumuz merkezde ilk Türkiye’de başka yok. Bu kurduğumuz merkezde çalışacak çocukları da gelin buradan yetiştirelim, Çorlu’dan, Trakya’dan yetiştirelim. Hatta şöyle yapalım bir havacılık meslek yüksek okulu kuralım sonra bir hava ulaştırma fakültesi kurarız çünkü burada bir uçuş okulumuz var. Bunların ikisi de Çorlu’ya çok yakışır ama siz bunu istemezseniz, bölgede hangi ilçe veya il bunu sağlarsa oraya giderim haberiniz olsun. THK’nın her şeyi kendi kaynakları ile yapması mümkün değil. Bir de bir standart koymak zorundayız."
THK’nın 466 tane şubesi olduğunu belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi: "Her şube yüksek okul istiyor. Ben de, ‘kural olarak kim okul binasını ve arazisini önce sağlarsa oraya öncelik veririz’ dedim. İkincisi eğer bunları sağlamazlarda bunları bitirdikten sonra kim bize arsa verirse oraya yüksek okul yaparız. Bunların hiç birini vermeyenler de kendi şanslarına küssünler THK’nın planlaması doğrultusunda yapacağız. Bizim düşüncemiz böyle. Adaletli olmamız lazım. Eğer Lüleburgaz derse ki okul binanız hazır gelin, buraya yapın derse oraya giderim ama birinci önceliğim Çorlu. Çünkü burada bir meydan var. Burada benim bir uçuş okulum var burada bir helikopter bakım merkezim var. Helikopter bakım merkezi bir başlangıç helikopter bakım merkezinin ardından mutlaka bir uçak bakım merkezi de kuracağız."
Burada yüzlerce insanın çalışacağını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "İş olsun aş olsun Çorlulara, Trakyalılara. Yüksek okulu kuralım bir de yurt yapalım bütün Trakya’daki çocuklara hizmet verelim. Trakya’nın her tarafından gelsin, yurdumuzda kalsın, okulumuzda okusun. Biliyorsunuz biz bir vakıf üniversitesiyiz öğrencilerimizin bir bölümünü burslu okutuyoruz. 2011 – 2012 yılında öğrencilerimizin yüzde 20’sini burslu okuttuk. Bu sene de 2012 -2013 yılında yüzde 60’dan fazlasını burslu okutacağız. Onun için Trakyalı gençleri THK’nın üniversitesine ve yüksek okullarına davet ediyorum, gelsin biz de eğitim alsınlar. Biz çok fazla öğrenciye eğitim vererek değil, mezun olan öğrencilerimize iş vererek bununla övüneceğiz”