spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

TAP pilotları da Portekiz’de grevde

Seçtiklerimiz

Birtish Airways’de kabin görevllieri tarafından başlatılan grevin yankıları sürerken Portekiz’in ulusal havayolu kuruluşu TAP Portugal’da pilotlar greve hazırlanıyor. 26 Mart tarihinda başlayacak greve karşı ülkede “ulusal duygular” üzerine propaganda yapılıyor.

Birtish Airways’de başlayan ve Air France’da, kurum tarafından bilgi verilmeyen ancak kabin görevlileri tarafından 28 Mart’ta başlatılacağı bilinen grevlerin ardından şimdi de Star Alliance üyesi TAP Portugal’da pilotlar greve hazırlanıyor.

TAP pilotları, sendikanın kuruluş yönetimiyle yaptığı görüşmelerin tıkanmasının ardından, ücret uygulamalarını protesto ederek 26 Mart’tan 1 Nisan’a kadar grev yapacak.

TAP “zarar göstererek” işçileri ikna etmeye çalışıyor Portekiz ulusal Havayolu kuruluşu TAP Portugal pilotlarının üyesi olduğu Sivil Havacılık Pilotları Sendikası (Sindicato dos Pilotos Aviação Civil-SPAC ) yönetimi tarafından kuruluşla yapılan görüşmelerin sonucu üzerine açıklama yapıldı.

Son yapılan açıklamada TAP yönetimi ile süren görüşmelerin pilotların isteğiyle sonlandırılarak, verimlilik kaynaklı gelir artırımı konusundaki belirsizlik, ücret dengesizliği ve pilotlarla diğer çalışanlar arasında ayrımcılık söz konusu olduğundan grev kararının alındığı belirtildi.

Sendika yönetiminin makul ölçüde özveride bulunduğunun yapıldığı açıklamada, TAP yönetiminin, işçilerin hukuki haklarını bile karşılamayacak teklifler öne sürdüğü belirtilirken TAP’ın beklenmedik değer kaybedişinin öne sürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, belirtilen değer kaybına işçilerin neden olmadığı, onların, hizmet kalitesinin yükselmesi ve ulaşımın sıkıntıya uğramaması için elinden geleni yaptığı vurgulandı.

Konu işçiler olunca “Ulusal Çıkar”…

Portekiz Seyahat Acentaları ve Turizm Derneği (APAVT) sendika aracılığı ile işçilere mektup göndererek ülke turizminin, grevin “negatif etkilerinden” etkileneceğini ifade etti.

Dernek, “ekonomik kriz sürecince turizmin de can çekiştiğini” öne sürerken, çakışan taleplerin değil, kanuni bir eylem olmasına rağmen “Portekiz”in menfaatlerinin düşünülmesini istedi.

TAP yönetimini değil işçilere “dert yanan” tek örgüt seyahat acentelerinin örgütü değil… Restoran ve Oteller Birliği de işçilere ver yansın ederken, 26 Mart’ta başlayacak grevin “sorumsuz bir girişim” olduğunu öne sürdü.
(soL – Portekiz)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika