spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Star Alliance Continental'i transfer etti

Seçtiklerimiz

Uçak sayısına göre dünyanın en büyük 5. havayolu şirketi olan Continental Havayolları, New York Newark Havalimanı’nda düzenlenen törenle ittifaka katıldı. Continental, daha önceden Air France ve Delta’nın başını çektiği SkyTeam üyesiydi.

Uçuş noktası 952’ye çıktı

New York Newark Havalimanı’nda konuşan Continental CEO’su Lawrence W. Kellner, stratejik olarak Star Alliance’in kendilerine bir çok avantaj sunduğunu ve bu nedenle SkyTeam’den çıktıklarını söyledi. Aralarında THY’nin yanı sıra dünya devi Lufthansa, United, Singapur gibi 25 havayolunun bulunduğu Star Alliance’ın çok önemli bir ortak aldığına dikkat çeken ittifakın CEO’su Jaan Albrecht, “Continental’in bizi tercih etmesi Star Alliance’a önemli bir güç kazandırdı. Bu sayede uçuş noktamız 952’ye, uçak filomuz da 3 bin 500’e ulaştı” dedi.

ABD’de gücümüz artacak

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, Continental Havayolları’nın Star Alliance’a katılmasıyla özellikle ABD’de ciddi bir bağlantı ağına kavuştuklarını söyledi. Kotil, “Continental, New York-Newark, Houston ve Cleveland merkezli uçuyor. Sadece Avrupa’ya haftada 312 sefer gerçekleştiriyor. Ortak uçuşların başlamasıyla Continental yolcuları İstanbul üzerinden bölgeye bizimle uçacak” diye konuştu.

Filosunda 343 uçak var

Toplam 41 bin çalışanı bulunan Continental, geçen yıl 47 milyon yolcu taşıdı. Toplam 343 uçağa sahip olan şirketin ayrıca çoğu uzun menzilli Boeing 787 ve 777’lerden oluşan 87 uçaklık siparişi de bulunuyor. Ana merkezi New York, Houston ve Cleveland olan havayolu 265 noktaya sefer yapıyor.

Hürriyet

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika