spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Singapur F-35 savaş uçağı alacağını açıkladı

Seçtiklerimiz

Singapur Savunma Bakanlığı, Singapur Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (RSAF) ve Savunma Bilim ve Teknoloji Ajansı (DSTA), F-16’larının yerini alacak yeni nesil savaş uçaklarını seçmek için başlattıkları teknik değerlendirmelerin tamamlandığını ve beşinci nesil F-35 savaş uçağında karar kılındığını açıkladı.
 
Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Teknik değerlendirmenin yanı sıra RSAF’ın bir F-35 filosu edinmeden önce bu uçağın yeteneklerinin ve uygunluğunun tam olarak değerlendirilmesi için az sayıda F-35 satın alması gerektiği sonucuna varıldı." denildi.
 
Singapur Savunma Bakanı Eng Hen, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "F-16’larımızın 2030’dan sonra emekli olması gerekecek.

DSTA ve RSAF’ın teknik değerlendirmelerini tamamladıkları ve F-35’in en uygun savaş uçağı olduğuna karar verdikleri için mutluyuz. Tam bir filoya karar vermeden önce birkaç F-35 tedarik edeceğiz. Singapur’un F-35 edinme kararını onaylamadan önce ABD’deki ilgili taraflarla alımın detaylarını görüşeceğiz." dedi.

 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika