spot_img
spot_imgspot_img
7.9 C
İstanbul
Cuma, 21 Mart 2025

Şili Rekabet Kurulu birleşmeye izin vermedi

Seçtiklerimiz

       

Şili Piyasa Rekabet Kurulu, LATAM Airlines Group’un kurulması ile yolcuların haksız rekabetten zarar göreceğinden endişe ediyor.

       

Geçen yıl Ağustos ayında açıklanan birleşme karar uygulamasının durdurulması ile 3.7 Milyar Amerikan Dolar değerindeki hisse senedinin el değiştirme işlemi de askıya alındı. Brezilya’lı TAM Hava Yolları Başkanı Libano Miranda Barroso, kurulması planlanan LATAM’ın yıllık 8.5 Milyar Amerikan Dolar cirosu ile Latin Amerika’nın en büyük şirketi olacağını açıkladı.

       

 "Oneworld" Codeshare organizasyonu üyesi Şili merkezli LAN Hava Yolları ile, Brezilya merkezli  TAM Hava Yolları’nın rakip kuruluş "Star Alliance" Codeshare organizasyonuna dahil olmasının iki şirketin birleşmesine engel önemli bir sorun teşkil ettiği de gelen haberler arasında.

       

 Air News Times / Selman TENGÜZ
       

       

 

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika