spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Saudi Arabian Airlines İlk Airbus A320'sini Satın Aldı

Seçtiklerimiz

Haber Merkezi @ Air News Times

 

Saudi Arabia’nın milli havayolu Saudi Arabian Airlines (Saudia), ilk A320’sini direkt olarak Airbus’tan teslimat töreniyle mühendis Khalid Al Molhem’le, Saudi Arabian Airlines’ın genel yöneticisiyle ve Airbus başkanı ve CEO’su Tom Enders’le Tholouse’da teslim aldı.


Teslimat, Saudia firmasının Aralık 2007’de siparişi verilen 22 tane A320’sini içeriyor. Anlaşma havayolunun ilk defa Airbus’la 20 yıldan fazla bir süre içinde sipariş verdiğini gösteriyor. Daha önce ekim ayında, Saudia türünün en yeni örneği olan kiralanmış bir A320’yi teslim almıştı.


‘Bizim takımımızı modernleştirme planımız dünyanın en iyi uçağını işletme amacını ilke edinmiştir. A320 bizim hırslı planlarımız için doğru bir uçaktır ve yenilmez işlemsel etkisini, kanıtlanmış güvenilirliğini ve müşterilerimizin umacağı yüksek kabin komforunu sunmaktadır’ dedi Al Molhem.
A320’yle güçlendirilmiş CFM56, Saudia’nın merkezi Riyadh ve Jeddah’tan, Avrupa ve Hindistan’a olan güzergahlara yerleştirilecek. Yapılanmaya bağlı olarak, A320 takımı 112 veya 132 yolcu alabilecek.


Ton Enders ’21 tane daha uçakla devam edecek olan yeni A320’lerinin teslimini aldıkları için Saudi Arabian Airlines’ı kutluyoruz. A320 uçak kategorisinde değişmez bir noktadır ve yıllar boyunca da böyle olmaya devam edecektir, değerli kiracılarımız ve teknisyenlerimiz için bu kadar ilgi çekici bir yardım kaynağı olmasının sebebi de budur’ dedi.


Saudia’nın A320 takımı 50 uçağa kadar ulaşacak (22’si direkt alınarak 28’i kiralanarak). Daha önce, Saudi Arabian Airlines 1984’te teslim edilen Airbus A300-600 için başlangıç müşterisiydi.
Saudia’nın A320’leri uçuşta yüksek bant genişliğine sahip eğlence sistemiyle donanmış ilk uçaklardır. Sistem şu anda ilk olarak tüm Airbus uçağı ailesinde seçim hakkı olarak bulunmaktadır. Bu demek ki yolcular istedikleri sürece ses ve video gibi hızlı servislere ulaşabilecekler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika