spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ölümlü paraşüt kazasında şok gelişme

Seçtiklerimiz

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde bir kişinin öldüğü yamaç paraşütü kazası davasında pilotun tahliye istemi bir kez daha reddedilirken, bilirkişiden gelen raporda uçuş sırasındaki harnesin değiştirilip yerine başka bir harnes konulduğu belirtildi.

Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. duruşmasında, tutuklu olarak yargılanan sanık pilot Murat Y. ve Avukatı Taner Aktop’un yanı sıra maktul İnşaat Mühendisi Caner Güler’in eşi Miray Beğendi Güler, babası Celal Güler ve Avukat Gürdeniz Meriç hazır bulundu. Duruşmada bilirkişi raporu okunurken, maktul Caner Güler’e uçuş sırasında giydirilen harnes ile dosyadaki fotoğraflarda bulunan harnesin kuşaklarının farklı olduğunun belirlendiği belirtildi. Sanık Murat Y. ifadesinde, harnes fotoğrafının çekildiğini bilmediğini, harnesin önce maktule tam gelmediğini ve değiştirildiğini hatırladığını söyledi.

Mahkemede tutuklu sanık Murat Y.’nin tahliye istemi bir kez daha reddedilerek, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran maktul Caner Güler’in eşi Miray Beğendi Güler, "Caner kuşandığı andaki fotoğrafın saati ile kalkış saati arasında çok kısa bir süre geçmektedir. Bu video kaydında vardır. Arada kuşam tertibatının, yani harnesin değiştirilmesi söz konusu bile değildir. Hala canımız acıyor. Kuşam tertibatının değiştirilmesi, açılması imkansızdır. Eşimin ölümüne sebebiyet verilmiştir. Sanığın kusurlu olduğu ortadadır" dedi.

Maktulün eşi Miray Beğendi Güler’in avukatı Gürdeniz Meriç ise, "Üzülerek, içimiz kan ağlayarak görüyoruz. Bir senaryo oynanmış. Uçuş sırasındaki harnes değiştirilmiş. Başka bir harnes konulmuş. Bütün savunmalar, beyanlar açığa çıkmış oldu. Kabul edilemez, mesnetsiz kalmış oldu. Keşke içtenlikle yaptıklarını söyleselerdi daha iyi olurdu. İlahi adalet, kendilerinin istediği bilirkişiden bu raporun gelmesine sebep oldu. Bilirkişi işin gerçeğini ortaya koydu. Suçluların en ağır cezayı alması halkımız ve turizm açısından çok hayırlı olacaktır" diye konuştu.

Yamaç paraşütü pilotu Murat Y., Babadağ’dan 1 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütü ile uçurduğu müşterisi Caner Güler’i havalandıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 500 metre yükseklikten yere düşürdüğü iddiası ile taksirle ölüme sebebiyet vermekten tutuklanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika