spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Low Cost Stratejisi Şaşırttı.!

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) ‘acil çıkış’ koltuk açıklamasından  sonra harekete geçen ilk havayolu şirketi Türk Hava Yolları  (THY) oldu.

 

Türk Hava Yolları (THY), uzun  mesafeli uçuşlarda, acil çıkış koltuklarını satışa sunuyor. Kuzey Amerika, Güney  Amerika, Çin ve Uzakdoğu seferini yapacak uçakların acil çıkış kapılarının  önünde bulunan koltuklarını 5 Ağustos 2016 itibariyle ekstra 79 dolardan satışa  sunmaya başladı. THY uçaklarında acil çıkış koltuğunda oturmak  isteyen yolcuların uçuşundan 48 saatten önce yer ayırmaları durumunda 79 dolar  ücret ödeyecek. 48 saatten az kaldığında ve check-in sırasında yer olduğunda ise  ücret ödemeyecek. Bu uygulama amacı yolcularına en iyi hizmet vermenin yanında  gelir kaynağını artırmak olduğu öğrenildi.

 

Bu hatlar öncelikle uzun uçuşlarda başlıyor. Bu  seferler şunlar; New York, Houston, Los Angeles ,Chicago, San Francisco,  Toronto,Miami, Atlanta, Guangzhou, Hong Kong, Pekin Şahgay, Taipei,  Manila,Tokyo

 

İlk olarak düşük maliyetli havayolları acil çıkış  koltuklarını para ile satmaya başlamıştı. Hala büyük havayollarında acil çıkış  koltuklarını ücretlendiriyor. Acil çıkış koltuklarının diğer koltuklara göre diz  mesafesi daha geniş; nedeni ise tahliye sırasında acil çıkış kapılarının  kullanılması. Bu koltuklar çocuklu yolculara verilmiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika