spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Irak 6 ülkeye uçuşları durdurdu

Seçtiklerimiz

Irak, mutasyona uğrayan koronavirüs salgını nedeniyle aralarında İngiltere’nin de bulunduğu 6 ülkeye seyahatleri durdurdu.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Faris Birifkani, mutasyona uğradıktan sonra daha hızlı yayıldığı kanıtlanan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İngiltere, Hollanda, Belçika ve Güney Afrika ile seyahatlerin durdurulduğunu söyledi.

Kararın, Ulusal Sağlık Meclisi’nin Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdiği toplantıda alındığını belirten Birifkani, bu ülkelerden Irak’a gelen vatandaşların da 14 gün karantinaya alınacaklarını belirtti.

Koronavirüsün daha hızlı yayılan türünün görüldüğü Birleşik Krallık’a, 40’a yakın ülke seyahatleri durdurma kararı almıştı.

Daha önce Rûdaw’a konuşan Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, Amerikan Pfizer şirketi ile anlaştıklarını, yeni yılın başında 1 milyon 500 bin doza koronavirüs aşısının Irak’a ulaşacağını kaydetmişti.

Irak’ta salgının başından beri 585 bin 345 vaka tespit edildi. Bu güne kadar 522 bin kişi iyileşirken 12 bin 710 kişi de hayatını kaybetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika