spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havayolu şirketlerinden depremzedelere yardım desteği

Seçtiklerimiz

Birçok şirket ve kurum elinden gelen desteği verdi. Havayolu firmaları da boş durmadı ve düzenledikleri ek sefer ve topladıkları yardımlarla Van’a yardıma koştu. Düzenli seferlerin yanında ek sefer ve kargo uçuşları düzenleyerek yardım ekibi ve acil ihtiyaç malzemelerinin taşınmasını sağlayan havayolu şirketlerinin yanı sıra, askerî uçaklar da depremzedeleri yalnız bırakmadı. 99 askerî kargo uçağı bölgeye tıbbî ve acil ihtiyaç malzemesi taşırken, helikopterler de yaralı taşıdı.

Türk Hava Yolları (THY), Türk Kızılayı’nın, 40 kişilik arama-kurtarma ekibini, çalışmalara katılacak 80 kişilik Çevik Kuvvet’i ve ekiplerin araç gereçlerini deprem bölgesine taşıdı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Van’a çok sayıda ek sefer düzenlediklerini ve 7 kargo uçağıyla yaklaşık 300 bin tonluk yardımı şehre taşıdıklarını açıkladı.

 
THY’nin alt markası Anadolujet de, Van’a bilet fiyatlarını her şey dahil 104 TL’ye sabitledi. Pegasus Havayolları, haftada 7 uçuş düzenlediği Van’a 19 ek sefer daha ekledi. SunExpress, Van’a tek yön bileti 79 TL’ye çekerek, afet bölgesine ek sefer düzenledi. Van’a sefer düzenlemeyen Onur Air, Türk Kızılayı’na 55 bin TL’lik yardımda bulundu. Türk Hava Kurumu, depremden hemen sonra kurum başkanı Osman Yıldırım’ın emriyle 3 uçağı afet bölgesine gönderdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika