spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havan taşıyan SİHA, TSK envanterine girdi!

Seçtiklerimiz

STM tarafından geliştirilen ve TSK’ya teslim edilen Boyga SİHA, özellikleri itibariyle ailenin diğer üyelerinden ayrılıyor

Türk Savunma Sanayii şirketleri, SİHA, TİHA ve SİDA gibi insansız hava, kara ve deniz araları üreterek kendini herkese ispatladı. Genel üretim kapasitesi olarak dünyada ilk 5’te gösteriliyor olsa da yalnızca hava araçlarına baktığımızda ilk 3’e adını yazdırdığını görüyoruz.

TUSAŞ ve Baykar tarafından üretilen Bayraktar Akıncı, TB2, Anka ve Aksungur SİHA ile TİHA modellerini zaten bilmeyen kalmadı. Fakat nispeten küçük boyutlu döner kanatlı olanlar pek bilinmiyor. STM tarafından TSK’ya teslim edilen minyatür havan taşıyabilen Boyga da onlardan biri. İşte Boyga SİHA özellikleri…

STM, halihazırda Togan, Kargu ve Alpagu başta olmak üzere birçok taktik mini İHA, SİHA ve kamikaze sistemi üretiyor. Hatta sahada TSK güçleri tarafından sıkça kullanıldığı biliniyor. Şimdi ise bu aileye Boyga isimli yeni bir üye katıldı.

Fakat Boyga SİHA, özellikleri itibariyle ailenin diğer üyelerinden ayrılıyor. Zira 81 mm uzunluğa sahip mini bir havan taşıyabiliyor. Ön tarafında yer alan kamera sayesinde de vuracağı yeri kendisi tespit edebiliyor. Yani 2. bir gözetleme birimine ihtiyacı yok.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımda ise şunlar söylendi:

Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA BOYGA kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika