spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Hastanın imdadına askeri helikopter yetişti

Seçtiklerimiz

Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Pütürge ilçesine bağlı Göl mezrasında gece yarısından sonra rahatsızlanan kimsesiz hasta, 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı askeri helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne ulaştırıldı.

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Yamaç köyü Göl mezrasında tek başına yaşayan 32 yaşındaki Osman Taş, gece yarısı karın boşluğunda şiddetli bir ağrı hissederek rahatsızlandı. Köylüler durumu jandarma ve 112 acil servise bildirerek ambulans istedi. Yaklaşık bir aydır yolu kapalı olan mezraya ambulans kara yolu ile ulaşamayınca 2. Ordu Komutanlığı’ndan yardım istendi.

Kara Hava Alayı’ndan havalanan bir askeri helikopter, sabah erken saatlerde belirtilen bölgeye hareket etti. Göl mezrasına güçlükle inebilen Skorsky tipi helikopter, buradan hastayı alarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirdi. Osman Taş acil serviste hemen tedaviye alındı. Hastalıkla ilgili teşhisin ilk tedavinin ardından konulacağı bildirildi.

Mezradaki köy korucusu İsmet Gedik, kar nedeniyle yolun uzun süredir kapalı olması nedeniyle, hastayı kara yolu ile hastaneye ulaştıramadıklarını, gerekli yerleri aramaları üzerine askeri helikopter ile Osman Taş’ı hastaneye ulaştırdıklarını kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika