spot_img
spot_imgspot_img
26.5 C
İstanbul
Cuma, 13 Eylül 2024

GMW Mimarlık’a Bronz Madalya

Seçtiklerimiz

GMW MIMARLIK, “Filipinler Clark Uluslararası Havalimanı Terminali” projesi ile, bu yıl 11.’si düzenlenen, her yıl mimarlık, iç mimarlık, ürün tasarımı, moda tasarımı ve grafik tasarım ana kategorilerinde yenilikçi projelerin ödüllendirildiği, tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden International Design Awards (IDA)’ta, “Kemerler, Köprüler, Viyadükler, Geçitler” kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Ulaşım sektörü yapılarında Türkiye’nin ve dünyanın lider markalarından biri olan GMW MIMARLIK tarafından tasarlanan “Filipinler Clark Uluslararası Havalimanı Terminali” önerisi, 11. International Design Awards’ta “Kemerler, Köprüler, Viyadükler, Geçitler”kategorisinde bronz madalyayla ödüllendirildi.

Bu yıl toplam 45 kategoride düzenlenen organizasyonun dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılardan oluşan jüri heyeti, dünyanın pek çok ülkesinden başvuran çok sayıda projeyi değerlendirdi. 11. International Design Awards, “Filipinler Clark Uluslararası Havalimanı Terminali” projesinin elde ettiği ilk başarı değil.

Proje, mimarlık dünyasının en prestijli yayınlarından İtalya merkezli The Plan Magazine tarafından düzenlenen The Plan Award 2018’de de, ‘’Future Transport’’ kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.

Uluslararası inşaat ve proje yönetimi ekibi tarafından bu proje için Design & Build ihalesine girmeye davet edilen GMW MIMARLIK, Filipinler’in Kuzey ve Merkez Luzon bölgelerinde artan trafiği azaltabilmek adına, mevcut Filipinler Clark Uluslararasi Havalimanı sınırları içerisinde yeni bir terminal yapısı tasarlayarak Filipinler’e önemli bir giriş kapısı oluşturmayı hedeflemiş.

 
“Filipinler Clark Uluslararası Havalimanı Terminali” projesinin ilk aşaması, 110,000 metrekarelik yeni terminal binası ve yardımcı tesisler, otopark, kara tarafı bağlantı yolları, apron ve hava tarafı servis yollarının tasarımını içeriyor. Binanın yerleşim düzeni, giden ve gelen yolcu sirkülasyonunun yatay olarak ayrılmasına dayanıyor.
 
GMW MIMARLIK’ın diğer terminal tasarımlarında olduğu gibi, yapıdaki şeffaflık yolcuların terminal içinde kolayca yön bulmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu “sezgisel yön bulma” tasarımına ek olarak yolcu deneyimi ön plana çıkarılmış.

Çatı ışıklıkları, kontrollü güneş ışığına sahip olmak ve sıcak bir iklimde aşırı ısınmayı önlemek amacıyla, çatı yüzeyinde yaratılan kot farklılıklarından oluşan kesitlere dikey olarak yerleştirilmiş. GMW MIMARLIK, tasarım çözümleriyle yolcu dolaşımı, güvenlik, operasyonel verimlilik, esneklik ve adaptasyon, enerji verimliliği ve yerel faktörler gibi kritik tasarım parametrelerini başarıyla karşılıyor.

 
Filipinlerin yerel mimarisinden yola çıkılarak oluşturulan çağdaş tasarımda, ülkede zengin bakır yatakları olmasına rağmen mimaride işlenmiş olarak kullanılmayan bakır malzemeye dikkat çekmek amacıyla, bakır kullanımı ağır basıyor. Modüler tasarım konsepti, bina bileşenlerinin büyük oranının prefabrik olmasıyla, projenin daha hızlı ve ekonomik bir inşa yöntemiyle sonuçlanmasını hedefliyor.
 
Künye:
 
Proje Yeri: Filipinler
 
Proje Alanı: 110.000 m²
 
Proje Durumu: Konsept Tasarımı
 
Temel Malzemeler:
 
Strüktür: Betonarme ve Çelik
 
Çatı: Bakır kenetli çatı kaplaması
 
Zeminler: Doğal Granit
 
Cephe: Alüminyum Giydirme Cephe
 
İç Cepheler: Yeşil duvarlar, bambu, doğal taş ve aluminyum kaplama, cam bölücü duvarlar

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika