spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri, H135 Helikopter Filosu Sipariş Etti

Seçtiklerimiz

Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri, temel askeri eğitim görevleri için H135 filosu sipariş etti. Segmentinde referans helikopter olarak kabul edilen hafif çift motorlu H135, pilotların kamu hizmeti ve arama kurtarma dâhil olmak üzere pek çok zorlu görevi gerçekleştirmeleri için kullanılacak.

Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin, eğitim görevleri için H135’i seçmesinden gurur duyduklarını söyleyen Airbus Helicopters Afrika ve Orta Doğu Başkanı Arnaud Montalvo, “Daha karmaşık uçaklara geçiş için ideal konumda bulunan ve güvenilir, uygun maliyetli, çok amaçlı bir helikopter olan H135’in, Hava Kuvvetleri filoları için büyük bir varlık oluşturacağından eminiz. Ülkede hizmete girmesiyle birlikte, stratejik ortağımız Heliconia ile işbirliği içinde, Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne en iyi desteği sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Sözleşme ayrıca, Uçuş Eğitim Cihazları’nın teslimatınının yanı sıra eğitmen pilotların ve bakım pilotlarının eğitimini içeren kapsamlı bir destek paketini de içeriyor. Eğitim programı sayesinde Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri, H135’in NVG ve vinç ile kaldırma gibi çoklu görev yeteneklerinden tam olarak yarar sağlayacak.

Eğitim misyonları için dünya çapında askeri kurumlar tarafından kullanılan 130’dan fazla birim ile IFR sertifikalı H135, halihazırda 400.000’den fazla askeri eğitim uçuş saatine ulaşmış olan, küresel olarak askeri eğitim helikopterleri için kanıtlanmış bir ölçüt konumunda bulunuyor. Bu yeni sipariş, küresel filo sayısını Birleşik Krallık, Avustralya, Almanya ve Japonya silahlı kuvvetleri de dahil olmak üzere 12 askeri müşteriye ulaştırıyor.

Airbus Helicopters’ın son teknoloji ürünü Helionix aviyonik paketi ile donatılan H135, temel ve ileri görev eğitimi için optimum güvenlik koşulları sunarken, pilotların daha gelişmiş helikopterlere kolay ve güvenli geçmesi için bir platform sağlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika