spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ercan Havalimanı’nda Geri Dönüşüm Rüzgarı Esti

Seçtiklerimiz

Çevre Dostu Havalimanı: Ercan’da Sıfır Atık Sergisiyle Farkındalık Yaratılıyor!

20 Temmuz’da kapılarını açan yeni Ercan Havalimanı’nda yolcular sanatın büyülü dünyası ile de karşılaşıyor. T&T Havalimanı İşletmeciliği, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) kurucu üyelerinden Sema Özdemir Akbel’in “Sıfır atık ileri dönüşüm” sergisini Ercan Havalimanı’nda sanatseverler ile buluşturdu.

 

Girişte sanatla buluşan yolcular, yine sanatın sıra dışı ve çevreci yolculuğuna katılıp seyahatlerine başlıyor. Sergi, Sema Özdemir Akbel’in sanatsal vizyonuyla hayat bulan eserleriyle dolu. Elektronik atıklar, plastik, hurda ve daha pek çok atık malzeme, kreatif bir şekilde kullanılarak sanata dönüştü. Sergi, yeni Ercan Havalimanı’ndaki giden yolcu pasaport sonrası salonda yolcularla buluşuyor. Akbel’in sanatına dair söylemek istediği en önemli şeylerden biri, atıklara hayat ve sanat vermek suretiyle çevre bilinci oluşturma çabası. Yeniden doğan atık malzemeler, sanatın sihirli dokunuşuyla, topluma sürdürülebilirliğin ve geri dönüşümün gücünü hatırlatacak.

Sema Özdemir Akbel, “Atıl kalmış ya da önemsiz diye atılmış herhangi bir parçaya baktığımda, ona hayat verdiğim için kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyorum” diyor ve sanatının içsel yolculuğunu ifade ediyor. Sema Akbel “Sıra Dışı” adlı ilk kişisel sergisinde Lefkoşa’da, daha sonra “İlk Nefes” adlı karma sergide İstanbul’da sergiledi. Akbel, ardından “Liberty” adlı eseri ile başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürü ile bastırılan ve engellenen ruhların özgürlük mücadelesini yansıtan muhteşem bir ifade ile sergi açmıştı.

Akbel, Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika atıklarını alıp, sanat eserlerine dönüştürdüğü çalışmalarıyla da adından söz ettirdi. Bu eserler, “Sanayide İleri Dönüşüm Sergisi” adıyla Mart 2022’deki İklim Zirvesi’nde ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluştu ve büyük ilgi gördü. Ardından sergi, Gaziantep, Tuzla ve Bodrum belediyelerinin ve bölge organize sanayilerinin misafiri oldu. Her ziyaretinde, o bölgenin atıklarıyla yepyeni ileri dönüşüm eserleri bırakan Akbel, sanatın ayak izini çevre ve toplum farkındalığı için büyük bir sevinçle sürdürüyor.

Yeni Ercan Havalimanı, sanatseverlerle dolu muhteşem bir sergiye ev sahipliği yaparak, sanatın gücünü, estetiğini ve geri dönüştürücü etkisini gözler önüne seriyor. Eserler, yolculara ve ziyaretçilere ilham ve düşündürücü bir deneyim sunarken, sanatın gücüyle çevre ve toplum bilincini de artıracak. Sanatseverler, Yeni Ercan Havalimanı’nda unutulmaz bir sanat yolculuğuna hazırlıklı olun!

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika