spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Engelli çocuklara paraşüt ve uçak gösterisi

Seçtiklerimiz

Çoğu ilk kez gördükleri paraşüt ve uçaklara hayran kalan engelli çocuklar, ilerleyen günlerde alacakları eğitimle kendileri uçacak.
       
        Merkez Park’ın içindeki etkinliğe rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören işitme ve zihinsel engelli yaklaşık 100 çocuk katıldı.
       
        Öğretmenleri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Otobüsleriyle parka gelen çocuklara, Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Üri, Adana Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Işık ile Zet Model Hobi Merkezi sahibi Teoman Özbelli yaptıkları işlerle ilgili bilgi verdi. Yeşilliğin ve güneşin de tadını çıkartan çocuklara şov yapan yetkililer, gelecek aylarda engelli çocuklara yönelik eğitimler başlatacaklarını ve onların da engelleri aşıp uçmasını istediklerini söyledi. Çoğu ilk kez paraşüt ve model uçak gören çocukların heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.
       
        EYTUYAP Derneği Başkanı Göksel Uri, engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız hepinizin çocuğu, hepimiz potansiyel engelliyiz. Bunun bilincinde olarak, onları topluma nasıl kazandırabiliriz, yaşamlarını nasıl kolaylaştırabiliriz diye her zaman düşünmemiz gerekiyor. Çocukların alacakları uçma eğitimlerinde de yanlarında olacağız" dedi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika