spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Emirates Grup 2021-22 Sonuçlarını Açıkladı

Seçtiklerimiz

Emirates Grup 2021-22 Sonuçlarını Açıkladı

Grup, COVID-19’un devam etkisi nedeniyle yıllık 3,8 milyar AED (1 milyar ABD Doları) zarar açıklayarak, dnata’nın tekrar kâra geçmesiyle birlikte geçen yıla göre önemli bir iyileşme kaydetti.

  • Grubun 66,2 milyar AED (18,1 milyar ABD Doları) geliri, seyahat kısıtlamalarının tüm dünyada gevşetilmesi sonrası yolcu talebiyle birlikte %86 arttı.
  • Grup, yılı 25,8 milyar AED (7 milyar ABD Doları) ile daha yüksek ve güçlü bir nakit dengesiyle kapattı.

Emirates, geçtiğimiz yılki 3,9 milyar AED (1,1 milyar ABD Doları) zarara kıyasla 20,3 milyar AED (5,5 milyar ABD Doları) ile önemli ölçüde daha az zarar açıkladı.

  • Şirketin global kapasitesini genişletmesi ve daha fazla yolcu uçuşunu yeniden başlatmasıyla gelirler %91 yükselerek 59,2 milyar AED’ye (16,1 milyar ABD Doları) ulaştı.
  • Şirketin kapasitesi filosuna eklediği son beş A380 uçak ile %47 artarak 36,4 milyar ATK’ye ulaştı.

dnata, geçtiğimiz yılki 1,8 milyar AED (496 milyon ABD Doları) zarar sonrası güçlü bir geri dönüşe imza atarak 110 milyon AED (30 milyon ABD Doları) kâr açıkladı.

  • Gelirler BAE’de ve dünya çapında tüm departmanlar genelinde salgın sonrası toparlanmayı yansıtarak %54 artışla 8,6 milyar AED (2,3 milyar ABD Doları) olarak gerçekleşti.
  • easyJet’in global uçak içi ürün satış hizmetlerinin devralınması ve yeni kargo, havalimanı ağırlama hizmetleri ve ürün satış tesislerinin açılmasıyla global ayak izi genişletildi.

Emirates Grup tüm faaliyetlerinde güçlü bir toparlanmaya işaret eden 2021-22 Faaliyet Raporunu yayınladı. Grubun daha önce COVID-19 salgını nedeniyle azalttığı veya kısıtladığı hava taşımacılığı ve seyahatle ilgili faaliyetlerini revize etmesiyle dnata tekrar kâra geçerken hem Emirates hem de dnata’nın gelirlerinde önemli artışlar açıklandı.

31 Mart 2022’de sona eren mali yıl için, Emirates Grup geçen yılki 22,1 milyar AED (6 milyar ABD Doları) zarara kıyasla 3,8 milyar AED (1 milyar ABD Doları) zarar açıkladı. Grubun geliri geçen yılki sonuçlara göre %86 artış göstererek 66,2 milyar AED (18,1 milyar ABD Doları) olarak gerçekleşti. Şirketin nakit dengesi, başta pandemiyle ilgili kısıtlamaların gevşetilmesine bağlı olarak temel iş birimleri ve pazarları genelinde güçlü talep neticesinde geçen yıla göre %30 artışla 25,8 milyar AED (7 milyar ABD Doları) oldu.

Emirates Havayolu Grup Başkanı ve Genel Müdürü Şeyh Ahmed Bin Said Al Maktum yaptığı açıklamada şunları söyledi: ’’Bu yıl, pandemiyle ilgili kısıtlamaların pazarlarımız genelinde gevşetildiği her yerde operasyonlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde yeniden başlatmaya odaklandık. Faaliyetlerde toparlanma, özellikle yılın ikinci yarısında hız kazandı. Güçlü yolcu talebi geçen yılki eşi benzeri görülmemiş zararımıza kıyasla mali performansımızda çok büyük bir iyileşme sağladı ve güçlü nakit dengemizi pekiştirdik.’’

’’Dünya pandeminin ikinci yılını geride bırakırken, çalışanlarımızın ve yolcularımızın sağlığı ve güvenliği temel önceliğimiz olmaya devam etti. Emirates ve dnata genelinde, dinamik piyasa koşullarına çevik bir şekilde yanıt verdik ve yolcularımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için yenilikçi ürün ve hizmetleri hayata geçirdik.’’

‘’2021-22, BAE’nin 50. yılını geride bırakması ve BAE’ye global bağlılığı ve ziyareti artıran Expo 2020 Dubai’de tüm dünyaya ev sahipliği yapması açısından da önemli bir yıldı. Emirates Grup olarak Expo’nun başarısına ve BAE’nin jübile etkinliklerine katkıda bulunarak üzerimize düşeni yaptığımız için gururluyuz.”

2021-22’de, Emirates en büyük hissedarı Dubai Hükümeti’nden 3,5 milyar AED (954 milyon ABD Doları) daha sermaye enjeksiyonu aldı ve Grup çeşitli sektör destek programlarından faydalanarak 2021-22’de yaklaşık 0,8 milyar AED yardım aldı.

Emirates ve dnata’nın operasyonlarını artırmasıyla birlikte, daha önce izin verilen veya işten çıkarılan çalışanlar geri çağrılarak yeniden işe alındı ve Grubun yetenek havuzuna takviye yapmak ve gelecek yetkinliklerini güçlendirmek için yeni işe alım kampanyaları yapıldı. Sonuç olarak, Grubun 160’tan fazla milleti temsil eden toplam işgücü %13 artışla 85.219 çalışana ulaştı.

2021-22’de Grup, toparlanma ve geleceğe dönük büyüme için faaliyetleri konumlandırmak adına yeni uçaklara ve tesislere ve en yeni teknolojilere 7,9 milyar AED (2,2 milyar ABD Doları) yatırım yaptı. Ayrıca, karbon emisyonlarını azaltma, kaynakları sorumlu şekilde tüketme ve yaban hayatını ve habitatları korumaya odaklanan çevresel stratejisini ilerletmeye devam etti. Yıl boyunca Grup, çeşitli pazarlardaki topluluk, insanî yardım ve hayırseverlik girişimlerinin yanı sıra sektörde büyüme için geleceğe dönük çözümler getiren inovasyon geliştirme merkezlerine ve diğer programlara da destek verdi.

Şeyh Ahmed yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Emirates Grup için 2021-22 daha çok Grup tarihimizdeki en zor yılın ardından toparlanma ile geçti. Sadece kapasitemizi eski haline getirmekle kalmayıp yeniden inşa döneminde gelecekteki yetkinliklerimizi de çoğaltmamız gerekiyor. Amacımız kendimizi daha iyi ve daha güçlü bir şekilde inşa ederek yolcularımıza daha da iyi deneyimler sunabilmek ve hizmet ettiğimiz topluluklara daha fazla destek sunmaktır.’’

‘’Grubun 2022-23’te kâra geçmesini bekliyoruz ve hedeflerimize ulaşmak için sıkı bir şekilde çalışırken yüksek yakıt fiyatları, enflasyon, yeni COVID-19 varyantları ve siyasi ve ekonomik belirsizlik gibi negatif faktörleri yakından izliyoruz.’’

‘’Altyapı, teknoloji, çalışanlar ve ortaklıklara yaptığımız sürekli yatırımlar yolcularımıza sektöre liderlik eden ürünler ve değer sunmada bize beceri ve avantaj sağlamaya devam edecek. Dubai ve BAE gelecek 50 yıl ve sonrasına yönelik bir strateji ile ilerlerken, Emirates Grup olarak ekonomik büyümeye katkıda bulunma, global bağlılığa zemin hazırlama ve çalışanlar ve topluluklar üzerinde olumlu bir etki yaratma konusunda üzerimize düşeni yapmak için iyi bir konuma sahibiz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika