spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Çanakkale’de Havacılık MYO kurulacak

Seçtiklerimiz

THK Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabulde; gündeme gelen havacılık meslek yüksek okulları üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bunlardan birinin Çanakkale’ye de kurulması talebinde bulundu. Gökhan, THK Çanakkale Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun yeri ve fiziki yapılandırma konusunda THK yöneticilerine gerekli yardımı sağlayacağı sözünü verdi.

 

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Metin Sarf, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretinde Türkiye’de Havacılık Yüksek Okulu için uygun şehirler aradıklarından bahsetti, uygun alan ve alt yapı desteğinin sağlanması durumunda Çanakkale’de de bir yüksek okul açabileceklerini belirten Yıldırım’a; Belediye Başkanı Gökhan’ın cevabı, ‘’o zaman biz bu okula talibiz’’ oldu.

 

Ankara’da kurulum aşamasının sonuna varılan THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nden bahseden Yıldırım, Amerika’dan iki üniversiteyle eğitmen ve teknoloji alanında işbirliği içinde olduklarını, yarının havacılık ve uzay teknolojilerini üretecek bireylerin Türkiye’de yetiştirilebileceğini belirti. Yıldırım, ‘’Dünyada bu üniversitelerden 36 tane var, bizim üniversitemizle bu sayı 37 olacak. Üniversitenin en büyük avantajı, havacılık sektöründeki planlı artışa bağlı olarak iş garantisi vermesi olacak. Üniversite 2011-2012 öğretim yılında tercih kılavuzlarında yer alacak. Umarım Çanakkale’ye de bir yüksek okul açarız’’ dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika