spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Burdur, model uçak pistine kavuşuyor

Seçtiklerimiz

Türk Hava Kurumu Burdur Şubesi’ne tahsis eden 150 metrekarelik alanda model uçak  pisti yapımına başlandı.    Serenler Otel altındaki pist alanında Burdur  Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

30 metre eninde, 50  metre uzunluğundaki piste tek motorlu uçakların da iniş yapabileceğini belirten  Türk Hava Kurumu Burdur Şube Başkanı Uğur Aksoy, "Uçak pistimizde şu anda  asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bu alana ilaçlama uçakları, yangın söndürme  uçakları, hava ambulansları ve tek motorlu uçaklar da inebilecek." dedi.  Burdur’da 90 kişilik bir model uçak ekibi olduğunu belirten Aksoy, amaçlarının  gençliği havacılığa özendirmek olduğunu, pist için Başkan Akkaya’ya teşekkür  ettiğini bildirdi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Uğur  Aksoy’un talebi üzerine Serenler Oteli’nin alt kısmındaki alanı model uçak pisti  yapılmak üzere tahsis ettiklerini belirtti. Akkaya, "Görüyorum ki ilimizde bu  işe meraklı genç bir hayli fazla. Biz de onlara yardımcı olabilmek adına bu  alanı tahsis ettik. Gençlerimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika