spot_img
spot_imgspot_img
6.4 C
İstanbul
Perşembe, 16 Ocak 2025

Bu uçakta ayak uzatmak parayla!

Seçtiklerimiz

9 Aralık 2013 tarihindan itibaren uygulamaya koyacağı yeni tarifeye göre, uzun yolculuklarda bacaklarını uzatıp rahat bir yolculuk yapmak için acil çıkış kapısı önü ya da buna benzer bir yerde oturmak isteyen yolcular fazladan bilet ücreti ödeyerek seyahat edebilecek.

BASIN MÜDÜRÜ AÇIKLADI

SAS basın müdürü Henrik Edström’un yaptığı açıklamaya göre, Asya ve Amerika gibi uzun uçuş süresi alan yolculuklarda, acil çıkış kapısı önü gibi geniş alanlarda oturup bacaklarını rahat rahat uzatmak isteyenlerden sadece tek yön için 300 İsveç kronu (35 euro) ekstra ücret alınacak. Yani uçaklarda sayılı olan bu alanlarda oturmak isteyenler, normal alanlarda oturmak isteyenlerden biraz daha yüksek ücret ödeyecekler.

Privataaffarer’ın haberine göre; bu tarifenin ilk kez SAS havayolu şirketinde uygulama konulduğunu açıklayan Edström, "Bu alanlarda oturmak isteyen belli sayıda yolcu oluyor ve bizler de bu hizmeti verirken, ek bir ücret alacağız. Bunun bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum" dedi.

9 ARALIK’TA BAŞLIYOR

SAS havayolu şirketine ait uçaklarla yolculuk yapacaklardan, 9 Aralık 2013 tarihindan itibaren, uzun yolculuklarda acil çıkış kapısı önü ya da buna benzer yerlerde oturmak isteyenler, bilet alırken, tek yön fiyati 35 avro daha fazla ödeme yapacaklar.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika